Από αύριο στις τάξεις οι μαθητές των 1ου & 3ου ΓΕΛ Χίου

Έκκληση του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στους μαθητές να λήξουν τις καταλήψεις
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 20/01/2022 - 13:32
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στα θρανία τους επιστρέφουν αύριο οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και του 3ου Γενικών Λυκείων Χίου, όπως είπε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Κώστας Κοτσακάς, μαθητής του 1ου ΓΕΛ.

"Βγήκαμε νικητές. Είμαστε περήφανοι για όσα έχουμε καταφέρει. Καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο, να κοινοποιήσουμε τα προβλήματά μας και χθες υπερψηφίστηκε το ψήφισμα των μαθητών από το δημοτικό συμβούλιο. Επιστρέφουμε στο σχολείο αλλά οι αγώνες συνεχίζονται", ανέφερε ο μαθητής σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν σε κάθε επίπεδο τη συζήτηση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Εκτός από τα δύο προαναφερόμενα σχολεία, μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν και στα υπόλοιπα σχολεία θα λήξουν οι καταλήψεις (το πρωί τελούσαν επίσης υπό κατάληψη τα τρια σχολεία -Γυμνάσιο, ΓΕΛ και ΕΠΑΛ- του Βροντάδου, το Γυμνάσιο Καρδαμύλων, το 4ο Γυμνάσιο και το Γυμνάσιο Βολισσού).

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, Αιμιλιανός Ευαγγελινός, απηύθυνε έκκληση στους μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις. Επεσήμανε ότι σε τοπικό επίπεδο υπάρχουν διαβεβαιώσεις για τα ζητήματα που είχαν θέσει για επάρκεια μασκων και αντισηπτικών στα σχολεία, ενώ για τα rapid test μαθητές και εκπαιδευτικοί θα μπορούν να εξυπηρετούνται και στο 2ο σημείο δωρεάν τεστ που λειτουργεί στη Χίο, στο στρατόπεδο "Γκιάλα".

Το πρωί ο κος Ευαγγελινός είχε συνάντηση με ομάδα μαθητών από το ΕΠΑΛ Βροντάδου.

Σύμφωνα με τον κο Ευαγγελινό στη διεύθυνση β/βάθμιας προσλαμβάνονται για την κάλυψη αναγκών που προκύπτουν -λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού- 16 3μηνίτες εκπαιδευτικοί.

Ανακοίνωση των μαθητών

Από τις συντονιστικές ομάδες του 1ου και 3ου ΓΕΛ Χίου, πήραμε και δημοσιεύομε την παρακάτω ανακοίνωση: 

Σήμερα, Πέμπτη 20/2/2022, κατόπιν συνέλευσης των συντονιστικών ομάδων 1ου  και 3ου  ΓΕΛ Χίου λήφθηκε η απόφαση λήξης των καταλήψεων.

Έπειτα από απολογισμό της χθεσινής δυναμικής κινητοποίησης και άλλων εξωστρεφών δράσεων, θεωρήσαμε ότι ο αγώνας μας κορυφώθηκε όμως δεν σταματά.    

Η μαθητική κοινότητα απέδειξε την αλληλεγγύη, τον δυναμισμό και την αγωνιστικότητά της. Ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμα. Γι’αυτό και ο αγώνας μας συνεχίζεται. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα θέλαμε να επιβαρύνουμε κι άλλο τη ροή της εκπαίδευσης.

Από αυτή τη μάχη αποχωρούμε νικητές έχοντας κερδίσει τη συμπαράσταση και την κατανόηση του κόσμου, την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη της ΑΔΕΔΥ, της ΔΟΕ και της ΕΛΜΕ, όπως και τον παρατάξεων αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου, και γι’αυτό τους ευχαριστούμε πολύ. Επιπλέον ευχαριστούμε και όσους εκπαιδευτικούς στάθηκαν στο πλάι μας, διότι απέδειξαν πως πέρα από γνώσεις το σχολείο μπορεί να μεταφέρει και σωστά πρότυπα και ιδεώδη.

Δυστυχώς δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση και από τους ανώτερους φορείς, ελπίζουμε όμως ότι θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον. Από την μεριά μας θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, οι οποίες στόχο θα έχουν την εκπλήρωση των αιτημάτων μας.

Ένα είναι όμως σίγουρο για εμάς: Η φωνή μας υπάρχει, ακούγεται και θα ακούγεται. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι μαζί και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Τέλος, το μήνυμά μας προς όλους τους μαθητές είναι να μην μένουν αδρανείς και παθητικοί, να μην φοβούνται να αντιδράσουν και να αγωνίζονται.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα