Χίος, Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

Στην Πορτογαλία για το Erasmus + εκπαιδευτικοί του 1ου δημοτικού σχολείου Βροντάδου

Δελτίο Τύπου
Πέμ, 10/05/2018 - 15:19

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου συμμετείχε στην έκτη διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο: «For an Active Citizenship, Inclusion and Development: AID immigrants and refugees”. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία το διάστημα 2 με 7 Μαΐου 2018 και το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Τώνια Μπαχά και Ειρήνη Πιταούλη. Σκοπός αυτής της διακρατικής επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση δύο συνεδρίων, ένα στην πόλη Caldas da Rainha και ένα στη Λισαβόνα, με στόχο την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων αυτής της συνεργασίας. Τα συνέδρια αυτά παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές και συμμετείχαν με ομιλίες και χαιρετισμούς τοπικοί φορείς, η γενική γραμματεία του υπουργείου παιδείας της Πορτογαλίας καθώς και ο υπεύθυνος διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Ισπανίας. Επίσης τις διεργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε η υπεύθυνη τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λισαβόνα, κα Μαργαρίτα Αδάμου, η οποία αφού ενημερώθηκε για το πρόγραμμά μας , δημοσίευσε αυτήν την εκπαιδευτική συνεργασία στην επίσημη σελίδα της πρεσβείας μας στο Facebook. Ανάμεσα στα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ήταν η παρουσίαση ενός ηλεκτρονικού λεξικού για κινητές συσκευές με 700 βασικές λέξεις σε 10 διαφορετικές γλώσσες, η δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη με σημεία ενδιαφέροντος για κάθε πόλη που συμμετείχε σ’ αυτό το πρόγραμμα καθώς και ένα φυλλάδιο που προσφέρει περαιτέρω πληροφορίες για τα ίδια σημεία ενδιαφέροντος σε μορφη QR CODE . Επίσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα επιστημονικής μελέτης πάνω στην εκπαιδευτική πολιτική κάθε σχολείου που αφορούσε την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην τάξη καθώς και ένα βιβλίο που περιέχει 17 αφηγήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα επτά σχολεία αυτής της συνεργασίας γραμμένες στη μητρική γλώσσα των αφηγητών και στα αγγλικά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο χώρο του σχολείου που είναι Κέντρο Εκπαίδευσης και Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών αλλά και σε σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή Caldas da Rainha και στη Λισαβόνα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη σύνταξη της τελικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα της Κύπρου τον Ιούλιο.

• Περισσότερες πληροφορίες για τις «Ιστορίες Ζωής» και για την «έρευνα» στους παρακάτω συνδέσμους:

http://1dim-vront.chi.sch.gr/index.php/etwinning/aid/draseis-aid-activities/942-life-stories

http://1dim-vront.chi.sch.gr/index.php/etwinning/aid/draseis-aid-activities/951-the-school-policies-and-practices-that-promote-inclusion-of-students-with-migrant-background

• Ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Πρεσβείας της Πορτογαλίας.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=448536762254501&id=291684607939718

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 12/10/2019 - 23:52

Από λόγια πάμε καλά, αλλά θα περάσει και ο Οκτώβρης και στα Σχολεία θα απουσιάζουν εκπειδευτικοί!

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Χίου, που επισημαίνουμε ξανά, είναι η παράταξη των Καθηγητών που πρόσκεινται στην... Ν.Δ!

 

Χτες Παρασκευή 11-10-2019 το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην πρόσληψη 306 εκπαιδευτικών, κλάδων/ειδικοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης, ως προσωρινών αναπληρωτών με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για το διδακτικό έτος 2019-2020.

Όσον αφορά τα νησιά μας, στην Α' Χίου (νησί Χίου) προσελήφθησαν οι παρακάτω συνάδελφοι εκπαιδευτικοί: 1 ΠΕ03 Μαθηματικών, 1 ΠΕ87.03 Αισθητικής (μηδενικής προϋπηρεσίας), 1 ΠΕ 87.09 (μηδενικής προϋπηρεσίας) Βρεφονηπιοκόμων κι 1 ΠΕ 04.02 Ειδικής Αγωγής Χημικών, ενώ στην Β' Χίου (Οινούσσες - Ψαρά) 1 ΠΕ03 Μαθηματικών κι 1 ΠΕ 86 Πληροφορικής. Οι προσλήψεις τους έγιναν με τις πιστώσεις εκείνων των συναδέλφων, που δεν παρουσιάστηκαν για να αναλάβουν υπηρεσία μετά την Β' Φάση προσλήψεων αναπληρωτών, που είχαν ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου από την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου μέχρι και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου για να αναλάβουν υπηρεσία. Καλή τοποθέτηση ευχόμαστε από καρδιάς σ’ όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους.

Επαναλαμβάνουμε γι' άλλη μια φορά ότι, απαιτούμε ως παράταξη την άμεση κάλυψη όλων ανεξαιρέτως των λίγων εναπομεινάντων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων της ΔΔΕ Χίου με προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων. Κι αυτό μπορεί να ξεκινήσει να υλοποιείται μόνο με την άμεση πραγματοποίηση της Γ’ φάσης προσλήψεων αναπληρωτών συναδέλφων.