Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Στην Πορτογαλία για το Erasmus + εκπαιδευτικοί του 1ου δημοτικού σχολείου Βροντάδου

Δελτίο Τύπου
Πέμ, 10/05/2018 - 15:19

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου συμμετείχε στην έκτη διακρατική συνάντηση για το πρόγραμμα Erasmus + με τίτλο: «For an Active Citizenship, Inclusion and Development: AID immigrants and refugees”. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία το διάστημα 2 με 7 Μαΐου 2018 και το σχολείο μας εκπροσώπησαν οι εκπαιδευτικοί Τώνια Μπαχά και Ειρήνη Πιταούλη. Σκοπός αυτής της διακρατικής επίσκεψης ήταν η πραγματοποίηση δύο συνεδρίων, ένα στην πόλη Caldas da Rainha και ένα στη Λισαβόνα, με στόχο την παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων αυτής της συνεργασίας. Τα συνέδρια αυτά παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές και συμμετείχαν με ομιλίες και χαιρετισμούς τοπικοί φορείς, η γενική γραμματεία του υπουργείου παιδείας της Πορτογαλίας καθώς και ο υπεύθυνος διαχείρισης Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Ισπανίας. Επίσης τις διεργασίες του συνεδρίου παρακολούθησε η υπεύθυνη τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Λισαβόνα, κα Μαργαρίτα Αδάμου, η οποία αφού ενημερώθηκε για το πρόγραμμά μας , δημοσίευσε αυτήν την εκπαιδευτική συνεργασία στην επίσημη σελίδα της πρεσβείας μας στο Facebook. Ανάμεσα στα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας ήταν η παρουσίαση ενός ηλεκτρονικού λεξικού για κινητές συσκευές με 700 βασικές λέξεις σε 10 διαφορετικές γλώσσες, η δημιουργία ενός ψηφιακού χάρτη με σημεία ενδιαφέροντος για κάθε πόλη που συμμετείχε σ’ αυτό το πρόγραμμα καθώς και ένα φυλλάδιο που προσφέρει περαιτέρω πληροφορίες για τα ίδια σημεία ενδιαφέροντος σε μορφη QR CODE . Επίσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα επιστημονικής μελέτης πάνω στην εκπαιδευτική πολιτική κάθε σχολείου που αφορούσε την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην τάξη καθώς και ένα βιβλίο που περιέχει 17 αφηγήσεις προσφύγων και μεταναστών από τα επτά σχολεία αυτής της συνεργασίας γραμμένες στη μητρική γλώσσα των αφηγητών και στα αγγλικά. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο χώρο του σχολείου που είναι Κέντρο Εκπαίδευσης και Αξιολόγησης Εκπαιδευτικών αλλά και σε σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή Caldas da Rainha και στη Λισαβόνα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με τη σύνταξη της τελικής έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα της Κύπρου τον Ιούλιο.

• Περισσότερες πληροφορίες για τις «Ιστορίες Ζωής» και για την «έρευνα» στους παρακάτω συνδέσμους:

http://1dim-vront.chi.sch.gr/index.php/etwinning/aid/draseis-aid-activities/942-life-stories

http://1dim-vront.chi.sch.gr/index.php/etwinning/aid/draseis-aid-activities/951-the-school-policies-and-practices-that-promote-inclusion-of-students-with-migrant-background

• Ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της Ελληνικής Πρεσβείας της Πορτογαλίας.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=448536762254501&id=291684607939718

Σχετικά Άρθρα

Για 4η φορά στην τελική φάση του διαγωνισμού της ΕΜΕ ο Δημοσθένης Τσελίγκας
Δευ, 17/02/2020 - 10:16

 

Για μία ακόμη φορά ο μαθητής της Β’ Λυκείου του Μουσικού Γυμνασίου Χίου, Δημοσθένης Τσελίγκας, διακρίθηκε στη 2η φάση του ετήσιου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και θα πάρει μέρος το προσεχές Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην τρίτη και τελική φάση “Αρχιμήδης”, που θα γίνει στην Αθήνα.

Από εκεί θα γίνει η επιλογή των μαθητών που μετά από κατάλληλη προετοιμασία θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Βαλκανιάδα και Ολυμπιάδα των Μαθηματικών που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι.

Το αξιοσημείωτο, το οποία αναφέρει το Παράρτημα Χίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που συγχαίρει τον Βασίλη Τσελίγκα και του εύχεται καλή επιτυχία και στην τελική προσπάθεια,  είναι ότι ο συγκεκριμένος μαθητής για 4η φορά διακρίνεται στην τελική φάση, κάτι που δείχνει το μαθηματικό του ταλέντο.

Σημειώνεται ότι η βράβευση των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό θα γίνει το Σάββατο 14 Μαρτίου στο Ομήρειο.