Συνεχίζει να επιδοτεί τους εκπαιδευτικούς ο Δήμος Οινουσσών

Φωνή βοώντος... από το Υπ. Παιδείας για τη χρηματοδότηση του Οικοτροφείου
Ακούστε το ηχιτικό
Τρί, 25/08/2020 - 10:44
Ηχητικό απόσπασμα: 

Συνεχίζει και φέτος να επιδοτεί τους εκπαιδευτικούς που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα σχολεία των Οινουσσών, ο Δήμος της περιοχής, έχοντας εξασφαλίσει τις απαιτούμενες πιστώσεις από τον προϋπολογισμό του, που του παρέχουν τη δυνατότητα καταβολής εφάπαξ επιδόματος 300 ευρώ σε κάθε δάσκαλο και καθηγητή.

Το παραπάνω δήλωσε χθες από το Ράδιο “Αλήθεια” ο Δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ, σημειώνοντας ότι και στον επόμενο προϋπολογισμό επιδιώκουν να προβλέψουν ανάλογη χρηματοδότηση (περί τις 7.500 ευρώ), ως ενίσχυση για κάλυψη στεγαστικών αναγκών των εκπαιδευτικών.

Την ίδια ώρα παραμένει η αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι με την λειτουργία του οικοτροφείου το οποίο αποτελεί πόλο έλξης μαθητών, κυρίως στο ναυτικό ΕΠΑΛ.

Από το Σύνδεσμο Ναυτιλίας και Παιδείας,  που στηρίζει χρόνια το οικοτροφείο διατίθενται φέτος 100.000 ευρώ, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά για να καλυφθεί το σύνολο των εξόδων.

Παρά τις συνεχείς κρούσεις στο υπουργείο Παιδείας, όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση, λίγο πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, για την εξασφάλιση των υπολοίπων 60.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα