
Άδραξαν την ευκαιρία και με σύμμαχό τους τον καλό καιρό οι μαθητές και οι μαθήτριες της 6ης τάξης του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών περιηγήθηκαν το πρωί, με οδηγό τον δάσκαλό τους, Αντώνη Γκιούλη, στο Κάστρο της Χίου.
Εκεί τους συνάντησε η τηλεόραση της “Α” καταγράφοντας το ενδιαφέρον τους για το μνημείο, το οποίο “μιλάει” για την ιστορία του με τους μαθητές σε ρόλο επιβάτη σ’ ένα ταξίδι γνώσης.
“Πρόσφατα, λόγω της επετείου μιλήσαμε για τη σφαγή της Χίου. Κάποια από τα γεγονότα εκείνης της περιόδου είναι συνδεδεμένα με το Κάστρο”, τόνισε ο κ. Γκιούλης αναφερόμενος στην εκπαιδευτική εκδρομή που είχε διττό χαρακτήρα αφού παράλληλα τα παιδιά θα προετοιμαστούν και για το “παιχνίδι θησαυρού” που και φέτος θα διοργανωθεί στο Κάστρο από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τα παιδιά πάντως δήλωσαν ενθουσιασμένα επικροτώντας τις εκτός τάξης εκπαιδευτικές μεθόδους.







































