Χίος, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

Θα καλυφθούν τα κενά σε Καθηγητές πριν τελειώσει η Σχολική χρονιά;

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Τετ, 05/12/2018 - 05:31

Συνεχίζονται οι μεγάλες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου. Με αφορμή την θλιβερή αυτή πραγματικότητα Βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οπως επισημαίνουν οι Βουλευτές λείπουν: 1 φιλόλογος, 1 φυσικός, 2 καλλιτεχνικών, 1 πλοίαρχος, 1 Γαλλικής φιλολογίας, 2 πληροφορικής, 1 Μαθηματικός (ΔΥΕΠ), 1 Γαλλικών (Ψαρά), 1 Ναυτικών Μαθημάτων, 2 Καλλιτεχνικοί που διδάσκουν το Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα του σχεδίου.

 

Αναλυτικά στην ερώτηση επισημαίνονται: 

Παρά τον συμπληρωματικό διορισμό 1.000 αναπληρωτών καθηγητών πανελλαδικά,    στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση  της Χίου συνεχίζουν να υπάρχουν πολλά  κενά στα σχολεία, εμποδίζοντας στη διαμόρφωση του τελικού σχολικού προγράμματος και στερώντας στους μαθητές 100δες διδακτικών ωρών. Μάλιστα αρκετά από τα μαθήματα που έχουν τα κενά είναι μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, ενώ την  ίδια ώρα περιμένουν στην ουρά της ανεργίας χιλιάδες αδιόριστοι καθηγητές.

  Συγκεκριμένα λείπουν: 1 φιλόλογος, 1 φυσικός, 2 καλλιτεχνικών, 1 πλοίαρχος, 1 Γαλλικής φιλολογίας, 2 πληροφορικής, 1 Μαθηματικός (ΔΥΕΠ), 1 Γαλλικών (Ψαρά), 1 Ναυτικών Μαθημάτων, 2 Καλλιτεχνικοί που διδάσκουν το Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα του σχεδίου.

Έχει περάσει το πρώτο τρίμηνο, δηλαδή το 30% περίπου της σχολικής χρονιάς και οι ελλείψεις είναι μεγάλες και σημαντικές. Οι εργασιακές σχέσεις (αναπληρωτές, αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου) και η καθυστέρηση ειδικά σε ένα νησί του Αιγαίου έχει ήδη οδηγήσει σε αρνήσεις προσλήψεων.

Συνεπώς η «κανονικότητα» που εξήγγειλε η κυβέρνηση στην αρχή της σχολικής χρονιάς αποδείχτηκε κάλπικη.  Οι ελλείψεις στη δημόσια παιδεία είναι σε βάρος των παιδιών της λαϊκής οικογένειας και σε βάρος των αδιόριστων καθηγητών, που έχουν δικαίωμα στην εργασία. Αυτό όμως είναι το αποτέλεσμα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τόσο της σημερινής κυβέρνηση, όσο και των προηγούμενων.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει για την άμεση κάλυψη των κενών στα σχολεία της Χίου με το διορισμό μόνιμου  εκπαιδευτικού προσωπικού;

 

Οι βουλευτές

Διαμάντω Μανωλάκου

Σταύρος Τάσσος

Μανώλης Συντυχάκης

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 14/12/2019 - 10:17

Σε κλίμα συγκίνησης η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή Χρήστου Κόλλια, παρέλαβε το πτυχίο του γιού της στην τελετή καθομολόγησης του Τμήματος  Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το αμφιθέατρο του Πανεπιστήμιου «Γιάννης Καράλης» , στο οποίο πραγματοποιήθηκε η τελετή, σείστηκε από τα χειροκροτήματα των φοιτητών που για περισσότερο από ένα λεπτό, τίμησαν και αποχαιρέτησαν με τον δικό τους τρόπο τον αδικοχαμένο συμφοιτητή τους.

me_sygkinisi_kai_heirokrotima_to_ptyhio_ston_adikohameno_hristo_kollia