Τρία δημοτικά σχολεία κινδυνεύουν να γίνουν του χρόνου μονοθέσια!

"Παίζουν" σε μονοψήφιο αριθμό μαθητών οι μονάδες σε Βολισσό, Λιθί και Καταρράκτη
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Δευ, 01/04/2024 - 14:33
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τρία δημοτικά σχολεία στη Χίο κινδυνεύουν την επόμενη σχολική χρονιά να λειτουργήσουν ως μονοθέσια αν δεν καταφέρουν να έχουν τουλάχιστον 13 μαθητές.

Πρόκειται για τα δημοτικά σχολεία της Βολισσού, του Λιθίου και του Καταρράκτη, σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Γιάννης Ρες.

Και τα τρία σχολεία λειτουργούν σήμερα ως διθέσια, όμως «φλερτάρουν με ανησυχητικά μονοψήφια νούμερα», τόνισε ο κος Ρες, λέγοντας ότι όσο κι αν προσπαθήσει αν οι μαθητές είναι 7, 8 ή 9 το υπουργείο Παιδείας δε θα δεχθεί να παραμείνουν διθέσια.

«Κανονικά, βάσει νόμου, πρέπει να έχουν 15 μαθητές», είπε ο Διευθυντής και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι και οι γονείς θα πρέπει να αφήνουν τα παιδιά τους να πηγαίνουν στα σχολεία των χωριών τους και να μην τα μετακινούν σε άλλα μεγαλύτερα, προκειμένου να συμβάλλουν στο γενικό καλό του τόπου τους, στο οποίο περιλαμβάνεται η διατήρηση των σχολικών μονάδων.

Ο τελικός αριθμός των μαθητών ανά σχολική μονάδα θα «κλειδώσει» το Σεπτέμβριο, οπότε και θα ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν τα συγκεκριμένα σχολεία.

Ο κος Ρες μίλησε στην «Α» με αφορμή τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο και αφορά τις εγγραφές μαθητών στα πειραματικά σχολεία της Χίου που θα λειτουργήσουν από του χρόνου και είναι το 2ο δημοτικό Χίου και το 3ο νηπιαγωγείο Χίου. Συνολικά στην 1η τάξη του δημοτικού θα καλυφθούν με κλήρωση υποψήφιων μαθητών από όλη τη Χίο, 36 θέσεις και άλλες 18 στο νηπιαγωγείο.

Σχετικά Άρθρα