Βράβευση του Εσπερινού Λυκείου

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 06/02/2024 - 18:54

Μία ακόμη βράβευση για το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Χίου, αυτή τη φορά στον 10ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα» που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Στον διαγωνισμό αυτό πήραν μέρος δεκάδες σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, ιδιωτικά και δημόσια, από την Ελλάδα και την Κύπρο, καθώς και σχολεία της ομογένειας, υποβάλλοντας τα έργα τους στις αντίστοιχες θεματικές: α) παραδοσιακά παιχνίδια, β) επιτραπέζια παιχνίδια και γ) ψηφιακά παιχνίδια. Σε κάθε θεματική βραβεύτηκε ένα ή περισσότερα σχολεία ανά εκπαιδευτική βαθμίδα.

Στη θεματική «Παραδοσιακά παιχνίδια» και στην κατηγορία Γυμνασίων-Λυκείων, το βραβείο απέσπασε εξ ολοκλήρου το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Χίου, το οποίο μάλιστα ήταν και το μοναδικό σχολείο της νησιωτικής Ελλάδας –με εξαίρεση την Κρήτη- που βραβεύτηκε στον εν λόγω διαγωνισμό.

Το παραδοσιακό παιχνίδι που κατασκεύασαν οι μαθητές του σχολείου ήταν μια "παραμάτα", δηλαδή ένα ομοίωμα παραδοσιακού χιώτικου καϊκιού, υπό την καθοδήγηση του συνταξιούχου πλοιάρχου, κ. Στυλιανού Γέμελου και με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Δέσποινα Γεμέλου. Η κατασκευή συνοδευόταν από ψηφιακή παρουσίαση με κείμενο και φωτογραφίες βασισμένη στη μελέτη πρωτογενών και δευτερογενών πηγών του νησιού μας.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2/2/2024 στο Υπουργείο Παιδείας και το βραβείο παρέλαβαν ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Δημήτρης Σαλιάρης και η καθηγήτρια κ. Δέσποινα Γεμέλου.

Ολόκληρη την τελετή βράβευσης μπορείτε να τη δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=Y8ri4-WiADE (η απονομή στο σχολείο μας στο 1:56:22) και την παρουσίαση εδώ: https://fb.watch/q1Hj_ZOxwQ/

10os_diethnis_mathitikos_diagonismos_dimioyrgontas_ta_dika_mas_paihnidia_-_teleti_vraveysis