Χίος, Τρίτη 21 Ιανουαρίου

Ξεσηκώθηκαν οι Καρδαμυλίτες, κλειστά τα Σχολεία μέχρι και την Τρίτη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους για το καταργημένο ΕΠΑΛ και κατεβαίνουν στην Πόλη
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 29/09/2017 - 11:27

“Φωτιά” έβαλε στο ήδη τεταμένο κλίμα των Καρδαμύλων, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει εν τέλει το ήδη σε λειτουργία οικονομικό τμήμα του ΕΠΑΛ.
Γονείς και μαθητές από όλες τις σχολικές βαθμίδες ενώ κρατούν τα Σχολεία κλειστά συγκεντρώθηκαν με πανό και φωνάζοντας συνθήματα έξω από το Λιβάνειο Γυμνάσιο Λύκειο.
Μεταξύ των συγκεντρωθέντων και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Νίκος Βασιλάκης, μίλησε για μεθοδευμένο κλείσιμο των Σχολείων και υποβάθμιση της περιοχής ενώ στο ίδιο κλίμα εκφράστηκαν και οι γονείς, με την Ειρήνη Κοντού, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων να μιλά για απόφαση που δεν θα αφήσουν με τις κινητοποιήσεις τους να εφαρμοστεί.
“Αν μας κλείσουν ένα τμήμα", είπε, "αύριο θα μας κλείσουν το Σχολείο και το καταλαβαίνουμε όλοι”.
“Δεν θα διαλύσουν αυτοί τα όνειρα των παιδιών μας”, είπε η Ηλιάνα Πρωϊου, γονέας μαθητή 3ης Λυκείου ενώ το ίδιο κατηγορηματικά ήταν και τα παιδιά, με τον Νίκο Φατσή, μαθητή Γυμνασίου, να επισημαίνει ότι δεν κατανοεί πώς ένα υπουργείο Παιδείας δίνει πρώτο το μήνυμα να αδειάσουν τα χωριά και η ύπαιθρος και την Χριστίνα Μπουλά να αναρωτιέται γιατί τώρα στην 3η Λυκείου πρέπει να αλλάξει ειδικότητα ή... χωριό.
“Τι μήνυμα άραγε δίνουν στα παιδιά και τους γονείς;", συμπλήρωσε η καθηγήτρια οικονομολόγος Μαρία Μάπα, "όταν εγκρίνουν 147 ολιγομελή τμήματα στην Αττική και κλείνουν αυτά των παραμεθορίων περιοχών;”
Οι ίδιοι οι μαθητές τέλος μας διάβασαν ψήφισμά τους και απ’ ό,τι προκύπτει με τις καταλήψεις να συνεχίζονται οι Καρδαμυλίτες μεταφέρουν το τεταμένο αυτό κλίμα με κινητοποιήσεις στην πόλη.
 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 21/01/2020 - 06:46

 

Η δεύτερη συνεδρίαση της ΕΣΕΔΕ πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 17-1-2020 με την παρουσία 10 μελών και ξεκίνησε με ανταλλαγή ευχών του Προέδρου της Ε.Σ.Ε.Δ.Ε. κου Κωνσταντίνου Βίκτωρα Χατζησταμάτη και των μελών της επιτροπής για το νέο έτος 2020.

Τα θέματα που απασχόλησαν την επιτροπή ήταν τα παρακάτω:

  • Eνημέρωση από την Νομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου για την υπόθεση του κυλικείου Γυμνασίου Κάμπου.
  • Έγκριση Οικονομικού Απολογισμού της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου έτους 2018
  • Αποδοχή ποσού από έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Χίου για δαπάνες Ηλεκτρικού ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου 2019
  • Αποδοχή ποσού από το Μαρίνειο Ίδρυμα Γυμνάσιο με τις Λυκειακές τάξεις της Βολισσού Χίου
  • Παράταση σύμβασης μίσθωσης κυλικείου στο Γυμνάσιο Λύκειο Καλαμωτής Χίου

Τα θέματα αφού συζητήθηκαν εκτενώς υπερψηφίσθηκαν όλα ομόφωνα.

 Παρατήρηση:

H ενημέρωση και συζήτηση του 1ου θέματος ανεβλήθη λόγω μη παρουσίας της υπευθύνου προς ενημέρωση του θέματος και αποφασίσθηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί η συζήτησή του στην επόμενη συνεδρίαση που θα παρίσταται και η υπεύθυνη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου.