Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Ξεσπάθωσαν οι μαθητές του 11ου Δημοτικού

Όχι στη διέλευση απ’ τον πεζόδρομο μας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 05/05/2015 - 15:29

Το’ παν και το ‘καναν… και πανό κρέμασαν και πικέτες έφτιαξαν και συνθήματα φώναξαν και προκηρύξεις μοίρασαν και μάθημα δεν έχασαν, αφού διαδήλωσαν στο διάλειμμα.

Όλα αυτά έγιναν σήμερα από τους μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου, που αντί να ησυχάσουν αφού τέλειωσε επιτέλους ο πεζόδρομος της Ζολώτα, μεταξύ της αυλής τους και του Α’ Γυμνασίου,  έχουν τρελαθεί από τις εξατμίσεις των δικύκλων, που δεν σέβονται τη λειτουργία του ως πεζόδρομο.

«Θέλουμε να μας σέβονται», είπε ένας μαθητής, «πεζόδρομος σημαίνει πεζόδρομος, επιτέλους απαιτούμε να υπάρξει στοιχειώδης παιδεία και σεβασμός».

Όταν αυτά τα λέει ένα 11χρονο παιδί, πραγματικά τι να προσθέσουν οι Δάσκαλοι τους.

«Δεν έχω να προσθέσω τίποτα», μας είπε ο Διευθυντής του 11ου, Μάρκος Σκούφαλος, «απλά 3 μήνες έχει ειδοποιηθεί ο Δήμος κι ακόμα περιμένουμε τη σήμανση». Ακόμα όμως και χωρίς αυτήν ο πεζόδρομος ισχύει και όπως τόνισε ο Διοικητής της Τροχαίας, Γιάννης Αραμπατζής, που ευχαρίστησε τα παιδιά, που βοηθούν το έργο τους, καθημερινά θα υπάρχει έλεγχος και οι παραβάτες, θα τιμωρούνται.

«Είναι σαφές»,  είπε ο Γιάννης Αραμπατζής, «από πεζόδρομο ούτε περνάμε με δίτροχο, ούτε σταθμεύουμε σ’αυτόν».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 29/05/2020 - 14:11

Επιστρέφουν από την Δευτέρα 1η Ιουνίου οι μαθητές των δημοτικών σχολείων στις τάξεις, που ήδη έχουν διαμορφωθεί σύμφωνα με όσα προβλέπει το πρωτόκολλο του Υπουργείο για τον κορωνοϊό.

Τα θρανία έχουν τοποθετηθεί σε αποστάσεις με ένα μόνο μαθητή στο καθένα, ενώ ειδική σήμανση που διαχωρίζει την κάθε τάξη, έχει τοποθετηθεί και στον αύλειο χώρο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 11ου δημοτικού σχολείου Χίου Μάρκο Σκούφαλο έχει προηγηθεί απολύμανση των χώρων, ενώ τα τμήματα δεν ξεπερνούν τους 15 μαθητές έκαστο.

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 7.50 έως τις 8.10 και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ενώ στους γονείς δεν θα επιτρέπεται η είσοδος.

Παράλληλα δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο και τα μαθήματα θα λήγουν στις 13.15.

«Οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μαθητές», ανέφερε ο κ. Σκούφαλος συμπληρώνοντας παράλληλα ότι η εκπαιδευτική κοινότατα έχει λάβει τα μέτρα της και λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στους μαθητές ενώ η πολιτεία έχει «ξεχάσει» σε αρκετές περιπτώσεις τις δικές της ευθύνες.

«Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να δώσουμε ότι χρειάζεται στους διευθυντές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία», ανέφερε από πλευράς Δημοτικής Αρχής ο Γιώργος Πατεριμός, συμπληρώνοντας ότι ήδη έχουν γίνει απολυμάνσεις ενώ μοιράζονται αντισηπτικά στις σχολικές μονάδες.