Υποβαθμίζουν Σχολειά για τα οποία δαπάνησαν 2 εκ. ευρώ!

Καλή αρχή… με λαϊκή συνέλευση την Κυριακή στις Καρυές
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 10/07/2017 - 16:00
Συνέντευξη Τύπου για την υποβάθμιση των σχολείων Καρυών, Καλλιμασιάς, Νενήτων

Σε οργανωμένη δράση ενάντια στην υποβάθμιση των δημοτικών σχολείων Καρυών, Νενήτων και Καλλιμασιάς φαίνεται να προχωρούν οι τοπικές κοινωνίες και ήδη την Κυριακή στις 11 το πρωί η αρχή γίνεται στις Καρυές, το δημοτικό σχολείων των οποίων από 4θέσιο κινδυνεύει να μετατραπεί σε 2θέσιο, όπου οργανώνεται λαϊκή συνέλευση.

Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στον Οίκο Χίου Διδασκάλου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων, Στέφανο Τσίγκο και το μέλος του συλλόγου, Γ. Αμπαζή, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων των τριών σχολείων. Μάλιστα ο κ. Αμπαζής προέτρεψε  το θέμα να συζητηθεί σε λαϊκές συνελεύσεις και στα άλλα δύο χωριά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί ο κόσμος και οι τοπικοί φορείς, προειδοποιώντας ότι από το Σεπτέμβρη θα εφαρμοστεί νέο κύμα συγχωνεύσεων, ακόμη και σε σχολεία της πόλης, αναφερόμενος στο 3ο – 8ο και 1ο – 6ο.

Η Ειρήνη Ρε, από το Σύλλογος Γονέων του δημοτικού σχολείου των Καρυών, υπογράμμισε ότι δεν θα μείνουν με δεμένα χέρια, λέγοντας ότι δεν θα αποδεχθούν την υποβάθμιση και ερήμωση του χωριού τους.

«Αν το σχολείο υποβαθμιστεί οι γονείς θα πάρουν τα παιδιά και θα τα κατεβάσουν σε σχολεία της χώρας. Ήδη αυτό γίνεται για 20 παιδιά από το χωριό μας», ανέφερε ο Πρόεδρος των Καρυών, Δημήτρης Κρητικός,  ενώ η Ελένη Μενεξέ από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου  των Νενήτων εστίασε στην εφαρμογή του αυτονότητου, που δεν είναι άλλο από το να υπάρχει ισότιμη παιδεία στα χωριά και την πόλη.

«Το σχολείο μας το ’86 ήταν ήταν 4θεσιο και έγινε 6θεσιο, αλλά αφού έκλεισαν τα σχολεία στα γύρω χωριά. Τώρα τι θα κάνουμε, θα γυρίσουμε πάλι πίσω;», διερωτήθηκε η ίδια, ενώ ο παπά Γιώργης Κωνσταντίνου Πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού της Καλλιμασιάς, ανέφερε ότι εκτός των άλλων κάτι τέτοιο θα ήταν ανήθικο.  Γνώστης του θέματος από το 2014, όταν βγήκε το ΦΕΚ για την μετατροπή του σχολείου της περιοχής τους σε 5θέσιο,  αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ιστορική παράδοση της Καλλιμασιάς στο χώρο της εκπαίδευσης και χαρακτήρισε «γροθιά στο μαλακό υπογάστριο της τοπικής κοινωνίας», την συγκεκριμένη απόφαση.

«Προσωπικά αισθάνομαι μεγάλη περηφάνια που άφησα την Αθήνα που υπηρετώ στο χωριό, παρ’ όλες τις δυσκολίες. Εκείνοι που βγάζουν τα ΦΕΚ βασισμένοι στους νόμους που βλέπουν μόνο αριθμούς, πόσο περήφανοι αισθάνονται;», σημείωσε ο παπά Γιώργης λέγοντας ότι κι αυτή τη φορά θα παλέψουν να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση, που εκτός των άλλων σε δεύτερο επίπεδο εκτιμούν ότι θα πλήξει τα σχολεία της Β/βάθμιας Εκπαίδευσης στην Καλλιμασιά και την Καλαμωτή.

 

Η παρέμβαση του Παπά Γιώργη

 

Κάποια φορά θα πρέπει να μας ενημερώνουν για τα αυτονόητα πράγματα, είπε ο παπα Γιώργης Κωνσταντίνου, στην συνέντευξη τύπου για την μη υποβάθμιση των Σχολείων, μεταξύ των οποίων και αυτών Καλλιμασιάς και Νενήτων.

Το σόϊ προγραμματισμό κάνουν με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών όταν δαπανούν 2 εκατ. ευρώ για την κτιριακή και άλλη αναβάθμιση των Σχολικών μονάδων, για παράδειγμα στην Καλλιμασιά και αμέσως μετά υποβαθμίζουν τα Σχολειά;

 

 

ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Σχετικά Άρθρα