Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Το υπουργείο καταργεί τα τμήματα στα ΕΠΑΛ, συζητούν ξανά τα Καρδάμυλα, ενώ η ΕΛΜΕ διαμαρτύρεται στη... Μυτιλήνη !

Παρέμβαση ουσίας από την Ενωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών
Σάβ, 30/09/2017 - 06:00

Την ώρα που η τοπική ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να διαμαρτυρηθούν τη Δευτέρα στη... Μυτιλήνη (!) επειδή δήθεν δεν γίνεται θετική εισήγηση για την λειτουργία τμημάτων των ΕΠΑΛ από τον Περ. Δ/ντή Εκπαίδευσης, η Ένωση Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου, ξεκαθαρίζει το θέμα αφού είχε συνάντηση με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αναλαμβάνει και τις ευθύνες των περικοπών, λέγοντας ότι θα επανεξετάσουν ξανά τη Δευτέρα μόνο το θέμα του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και του τμήματος Πλοιάρχων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου. 
Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών Βορείου Αιγαίου:
"Μετά την δημοσιοποίηση της Υ.Α. 1484/28-09-2017 που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και από την οποία συμπεραίνεται ότι εγκρίνεται 1 από τα ολιγομελή τμήματα στη Χίο, το Περιφερειακό Τμήμα (ΠΤ) της Ένωσης Τεχνολόγων Εκπαιδευτικών (ΕΤΕ) Βορείου Αιγαίου (ΒΑ) αποφάσισε να συντάξει έγγραφο προς τον Υφυπουργό Παιδείας κο Δ. Μπαξεβανάκη και να επιδοθεί προσωπικά από τον Υπεύθυνο του ΠΤ της ΕΤΕ την Παρασκευή 29/9/2017.
Στο έγγραφο που συντάχθηκε με Αρ.Πρωτ. 51/28-09-2017 ζητείται  η έγκριση και των υπολοίπων 6 ολιγομελών τμημάτων ΕΠΑΛ της Χίου ενώ επισυνάπτονται σε αυτό τα έγγραφα των αρμόδιων φορέων που έχουν παραληφθεί επίσημα ή έχουν δημοσιοποιηθεί και αφορούν το προς επίλυση πρόβλημα. Τα έγγραφα αυτά κατά σειρά είναι:

  • Αρ.Πρωτ. 41/22-9-2017 έγγραφο του ΠΤ ΕΤΕ Βορείου Αιγαίου
  • Έγγραφο του Αντιπεριφερειάρχη Χίου
  • Αρ.Πρωτ. 5549/22-9-2017 της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου
  • Αρ.Πρωτ. 33372/22-9-2017  του Δήμαρχου Χίου
  • Αρ.Πρωτ. 791/22-9-2017 του Διευθυντή 1ου ΕΠΑΛ Χίου
  • Αρ.Πρωτ. 207/21-9-2017 του Διευθυντή Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου
  • Η διαμαρτυρία Συλλόγων Γονέων-Φορέων και κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων 21-9-2017
  • Το έγγραφο του δεκαπενταμελούς του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου 27-9-2017
  • Η έγγραφη διαμαρτυρία της ΕΛΜΕ Χίου της 23-9-2017

Το έγγραφο του ΠΤ της ΕΤΕ ΒΑ παραδόθηκε στο Γραφείο του Υφυπουργού και πήρε Αρ.Πρωτ.1487/22-9-2017 ενώ ζητήθηκε η προσωπική επικοινωνία μαζί του αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό αφού απουσίαζε σε εκδήλωση στην Καρδίτσα. Ως εκ τούτου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού κο Θ. Κοτσιφάκη που διήρκησε 15 λεπτά περίπου, όπου εξηγήθηκε γιατί πρέπει να εγκριθούν τα 6 ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑΛ της Χίου. Ο Διευθυντής του Γραφείου ανέφερε ότι έχει λάβει την πρόταση του ΠΤ της ΕΤΕ ΒΑ για την οριστική επίλυση του προβλήματος και ότι τελικά αναλαμβάνουν ως Υπουργείο Παιδείας εξ ολοκλήρου την ευθύνη της απόφασης για την μη έγκριση των 6 τμημάτων των ΕΠΑΛ της Χίου στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των τμημάτων ΕΠΑΛ όλης της χώρας. Παρόλα αυτά, θα εισηγηθεί εκ νέου το θέμα για την έγκριση των τμημάτων του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και του τμήματος Πλοιάρχων του Εσπερινού ΕΠΑΛ Χίου τη Δευτέρα στον Υφυπουργό προκειμένου να ξανασυζητηθεί, παρά την διαφωνία του υπευθύνου του ΠΤ της ΕΤΕ ΒΑ ότι θα έπρεπε να συζητηθεί και το θέμα των 3 τμημάτων του 1ου ΕΠΑΛ Χίου. Ο Υπεύθυνος του ΠΤ της ΕΤΕ ΒΑ έθεσε τέλος το θέμα για το επόμενο σχολικό έτος της λειτουργία του Δ΄ έτους των Εσπερινών ΕΠΑΛ σε ότι αφορά τα ολιγομελή τμήματα διότι την παρούσα σχολική χρονιά εγκρίθηκαν λόγω παλαιάς νομοθεσίας. Ο κος Κοτσυφάκης ανέφερε ότι το θέμα δεν έχει ακόμη αντιμετωπισθεί από το Υπουργείο, σωστά επισημαίνεται και ότι κατά πάσα πιθανότητα εφόσον τα τμήματα έχουν εγκριθεί ως ολιγομελή στην Γ΄ τάξη των Εσπερινών ΕΠΑΛ και είναι μοναδικά, η άποψή του είναι ότι δεν θα πρέπει να κοπούν στην Δ΄ τάξη.
Το ΠΤ της ΕΤΕ ΒΑ και ο υπεύθυνός του θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί το θέμα και αν χρειαστεί και εφόσον δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στο αίτημα των ΕΠΑΛ της Χίου στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος θα επανέλθει στο Υπουργείο προκειμένου προσωπικά να υποστηρίξει το αίτημα των ΕΠΑΛ της Χίου ζητώντας συνάντηση ακόμη και με τον ίδιο τον Υφυπουργό Παιδείας.    
Ευελπιστούμε σε μια άψογη συνεργασία μαζί σας και για δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
Ο Υπεύθυνος του Περιφερειακού Τμήματος Β.Α. της Ε.Τ.Ε.
Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης
Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Εκπαιδευτικός Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός
ΕΠΙΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ART DESIGN AND TECHNOLOGY IN THE UNIVERSITY OF MIDDLESEX
site: http://users.sch.gr/convichat & e-mail: convichat@sch.gr
 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 02/08/2020 - 07:16

Με νέους χώρους άθλησης μετά τις θερινές διακοπές θα βρεθούν οι μαθητές των 6ου και 7ου Δημοτικών Σχολείων του νησιού μας, αφού αυτές τις μέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής τους.

Στις επόμενες μέρες ολοκληρώνονται άλλα 9 γήπεδα στο 1ο - 3ο Λύκειο, 1ο -3ο Γυμνάσιο, 2ο Δημοτικό , 3ο 8ο Δημοτικό, 3ο Δημοτικό Βροντάδου, Γυμνάσιο Λύκειο Καλλιμασιάς και Δημοτικό Καρδαμύλων.

Τα έργα αυτά συμβασιοποιήθηκαν το 2018.