Το 2017 να είναι έτος ανάκαμψης

Μήνυμα για το νέο έτος του Βουλευτή Α. Μιχαηλίδη
Πέμ, 29/12/2016 - 16:58

Το 2017 θα είναι αναμφίβολα μια κομβική χρονιά όχι μόνο για την χώρα μας, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη.

 Όσον αφορά την Ελλάδα, όλες οι εκτιμήσεις εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών προβλέπουν ότι το 2017 θα αποτελέσει αρχή μιας στέρεης οικονομικής ανάκαμψης μετά από πολλά έτη περιδίνησης στην οικονομική κρίση. Η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία καθυστερεί όχι με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και η οποία ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους, θα σηματοδοτήσει το επιτυχές κλείσιμο μιας σειράς από δύσκολες για την κοινωνική πλειοψηφία δεσμεύσεις που προβλέπονταν στη Συμφωνία του 2015. Ήταν συνειδητή η επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετηθούν τα δύσκολα μέτρα στην αρχή του προγράμματος, ώστε να έχει δημιουργηθεί ένα σταθερότερο πλαίσιο για την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης. Θεμελιακή και συνειδητή επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή η οικονομική ανάκαμψη να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και παραγωγικής ανασυγκρότησης προς όφελος των πολλών. Επιδίωξη μας, επιπλέον, είναι η διατήρηση και εμβάθυνση της κοινωνικής πολιτικής υπέρ των αδυνάμων ακόμα και ενάντια στις αντιδράσεις ευρωπαϊκών και εγχώριων συντηρητικών κύκλων.

Όσον αφορά τη Χίο, και πέραν των κοινωνικό-οικονομικών ζητημάτων που προαναφέρθηκαν και αφορούν συνολικά τη χώρα, κρίσιμο στοίχημα για την επόμενη χρονιά θα είναι η εξομάλυνση της κατάστασης όσον αφορά το προσφυγικό. Παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες, είναι σαφές πως με τη συνεργασία όλων μπορούν να επιτευχθούν οι τρεις βασικοί – και αλληλένδετοι – στόχοι της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων-μεταναστών, της αποσυμφόρησης των δομών φιλοξενίας και της ομαλοποίησης της κοινωνικής και οικονομικής ζωής στο νησί.

Με αυτές τις σκέψεις, δεσμευόμενος να συνδράμω από τη θέση μου στην επίτευξη των εθνικών και τοπικών στόχων, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλή Χρόνια. Ας εργαστούμε όλοι ώστε το 2017 να είναι έτος ανάκαμψης, με κοινωνική ειρήνη και δικαιοσύνη.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα