2.200 ωφελούμενοι στα δύο χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας Χίου

Απολογισμός και προτροπή του Αντιδημάρχου, Γ. Παπαδόπουλου στην επόμενη διοίκηση του Δήμου να συνεχίσει το προνοιακό έργο
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/08/2019 - 15:04

 

2.200 συμπολίτες μας είναι οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας Χίου, το οποίο μέσα στο διάστημα των δύο πρώτων χρόνων λειτουργίας του ανταποκρίθηκε σε 10.000 αιτήματα, σύμφωνα με τον απερχόμενο Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Γιώργο Παπαδόπουλο.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α», λίγο πριν παραδώσει στον επόμενο αντιδήμαρχο (που πιθανά να είναι ο Γιώργος Πατεριμός, με τον οποίο όπως είπε έγιναν οι πρώτες ενημερωτικού χαρακτήρα συναντήσεις), ο κος Παπαδόπουλος υπογράμμισε ότι παραδίδει υπηρεσίες προνοιακού χαρακτήρα στελεχωμένες και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τον επόμενο χρόνο (κάποιες και για την επόμενη 2ετία, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο με "προίκα" 500.000 ευρώ), προτρέποντας τους νέους διοικούντες το δήμο να μεριμνήσουν έγκαιρα για την εξεύρεση χρηματοδοτήσεων που θα καλύψουν τις ανάγκες του 2021!

Ειδικότερα αναφέρθηκε στην επιτυχή, όπως είπε, λειτουργία του κέντρου κοινότητας, αλλά και στην ένταξη του δήμου σε προγράμματα που δημιούργησαν νέες δομές και εξασφάλισαν την συνέχιση άλλων κάνοντας αναφορά στα κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο και το κέντρο συμβουλευτικής γυναικών.

Σημείωσε μάλιστα ότι αυτήν την πενταετία εξυπηρετήθηκαν από τη Δ/νση Πρόνοιας περίπου 5.000 άτομα και σημείωσε ότι στον προνοιακό τομέα ενώ παρέλαβε υπηρεσίες με 5 διοικητικούς υπαλλήλους τις παραδίδει με 25 εργαζόμενους.

Στο ζήτημα που ταλανίζει ακόμα την υπηρεσία πρόνοιας και δεν είναι άλλο από το στεγαστικό (στεγάζονται στο ΡΕΞ) σημείωσε ότι έχουν κινηθεί διαδικασίες για μεταστέγαση στο ισόγειο της ΕΜΧ, ωστόσο ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί και είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία οφείλει να τρέξει η νέα διοίκηση του δήμου, με δεδομένο ότι το ΡΕΧ έχει χρηματοδοτηθεί και θα τύχει εκτεταμένων επισκευών οπότε επείγει και η μετεγκατάσταση των προνοιακών δομών που στεγάζονται εκεί.

«Εμείς θα είμαστε δίπλα να προσφέρουμε τη βοήθειά μας στον επόμενο αντιδήμαρχο, αλλά θα ελέγχουμε και την εύρυθμη λειτουργία όλων αυτών που έγιναν την προηγούμενη περίοδο», κατέληξε ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

 

 

dyo_hronia_leitoyrgias_toy_kentroy_koinotitas_hioy

Σχετικά Άρθρα