Χίος, Τρίτη 25 Φεβρουαρίου

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό

Συγκέντρωση στην Απλωταριά στις 18 Φεβρουαρίου και συμβολική δράση στο Αίπος
Παρ, 14/02/2020 - 11:21

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία που θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου από την ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό ν/σ, στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί το ίδιο πρωί στις 10 στην είσοδο της Απλωταριάς και στη συμβολική δράση που θα ακολουθήσει στο Αίπος, με κεντρικό αίτημα τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά μας και τη χώρα μας, απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη, μετά την συγκέντρωση θα γίνει μηχανοκίνητη πορεία προς το Αίπος, όπου θα αναρτηθεί το πανό της ΑΔΕΔΥ με τα αιτήματά της. Η συνδικαλιστική οργάνωση εναντιώνεται επίσης στην επίταξη και τα κολαστήρια - όπως αναφέρει - της Κυβέρνησης.

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Συνάδελφισσες , συνάδελφοι,

Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά τη ζωή μας ολόκληρη! Τώρα να αποσυρθεί το απαράδεκτο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο! Ο άθλιος νόμος Κατρούγκαλου – Βρούτση! Τέρμα στα ψέματα και τις απάτες! Η Κοινωνική Ασφάλιση αφορά την Υγεία, την Πρόνοια, την προστασία στη δουλειά, τις κοινωνικές παροχές, τις συντάξεις, τα εμβόλια των παιδιών, τα φάρμακα, τα δικαιώματα των ΑμΕΑ.

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου, όπως υποσχόταν προεκλογικά εμπαίζοντας τους συνταξιούχους, αλλά τον θωρακίζει νομικά κι επιχειρεί να τον εφαρμόσει με ταχύτητα.

Με τον νέο Νόμο υλοποιούνται:

1) τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες (ή 62 με 40 χρόνια ασφάλισης, δηλαδή 12.000 ένσημα!!!) χωρίς καμιά εξαίρεση.

2) Ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών που οδηγεί στην πλήρη κατάργησή του. Επίσης ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ τα 7 δις αποθεματικά που έχει για τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ πολλών κατηγοριών εργαζομένων.

3) Καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη . Κόβεται ακόμα και το ετήσιο επίδομα που βάφτιζαν “13η σύνταξη”, που σημαίνει ετήσια μείωση 500 ευρώ άμεσα για μεγάλο μέρος συνταξιούχων.

4) Στο στόχο είναι πάλι τα ΒΑΕ. Καμία διάταξη δεν υπάρχει για τη μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησής τους, ούτε για τους εκπαιδευτικούς που είχαν ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις (ν. 3075/02).

5) Οι μειώσεις στις επικουρικές που έφτασαν το 50%, καθώς και στο εφάπαξ, όπου αθροιστικά οι περικοπές ξεπέρασαν το 40%. εφαρμόζονται πλήρως!!! Οι σημερινοί εργαζόμενοι και αυριανοί συνταξιούχοι δεν θα προσεγγίσουν τα 30 ασφαλιστικά χρόνια ή τα 9000 ένσημα.

6) Διατηρούνται τα ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου (ν. 4387/16) για την πλειοψηφία των συνταξιούχων.

7) Διατηρείται η διαχρονική λεηλασία στα Ασφαλιστικά Ταμεία (80 δις) και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για επιστροφή των κλεμμένων. Μόνο με το PSI το κούρεμα των ταμείων του Σαμαρά – Βενιζέλου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών κλάπηκαν 17,5 δις.

Οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες με τις αλχημείες της κυβέρνησης έχουν στήσει τρελό χορό με το κυβερνητικό νομοσχέδιο αφού υπάρχουν δισεκατομμύρια κέρδη.

Οι εργαζόμενοι έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένεια μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της υγείας.

Διεκδικούμε:

Ø Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο τώρα!

Ø Κοινωνική ασφάλιση για όλους, δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια

Ø Να στελεχωθεί το νοσοκομείο με μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας.

Ø Να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου Βρούτση και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.

Ø Να καταργηθούν τα όρια ηλικίας των 67 ετών.

Ø Κάτω τα χέρια από τα ΒΑΕ.

Ø Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, υλοποιώντας την πολιτική της ΕΕ, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου αποφάσισε να επιτάξει την περιοχή του Αίπους για να τη μετατρέψει σε κολαστήριο- φυλακή για τους πρόσφυγες και μετανάστες. Μετέρχεται τις πιο αυταρχικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, τη θέληση των κατοίκων του νησιού μας και των νησιών του Β. Αιγαίου."

Το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ ΧΙΟΥ σας καλεί όλους να δώσουμε τον αγώνα να μην περάσουν αυτές οι απάνθρωπες πολιτικές. Να μην περάσουν οι πολιτικές εγκλωβισμού της κατάπτυστης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας- ελληνικών κυβερνήσεων. Να μην περάσει η τρομοκρατία της κυβέρνησης της ΝΔ.

Σας καλεί να απαιτήσουμε τον απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά μας και τη χώρα μας με βάση τις χώρες προορισμού που επιθυμούν να πάνε. Σας καλεί να σταθούμε αλληλέγγυοι στα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων όπως κάθε φορά.

Δίνουμε ραντεβού μετά την απεργιακή συγκέντρωση στο βουνό στο Αίπος στο 17ο χιλιόμετρο , στήνουμε τα πανό του αγώνα και καταλαμβάνουμε συμβολικά το δρόμο, βασισμένοι στις θέσεις μας , Στήνουμε μπλόκο στις πολιτικές και εκβιασμούς της ΝΔ.

Στήνουμε μπλόκο στο φασιστικό και ρατσιστικό λόγο!

Καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους στην απεργιακή συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριά και ώρα 10.00π.μ την Τρίτη 18/2/2020.

Σας καλούμε όλους στην συμβολική δράση μας στο Αίπος."

 

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 24/02/2020 - 23:19
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ μέσα στο Blue Star Naxos σημειώνει η ιστοσελίδα cyclades24.gr

Φαίνεται πως η πρώτη "μάχη" θα δοθεί στο λιμάνι των Μεστών. Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί στο λιμένα προκειμένου να... υποδεχθεί τις διμοιρίες που έχουν σταλεί από την Αθήνα, και αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να φτάσουν με το πλοίο "Blue Star Naxos" στο λιμάνι, στέλνει ήδη οδικώς εκεί δύο λεωφορεία με αστυνομικούς και εξοπλισμό ΜΑΤ προκειμένου να βγουν ανεμπόδιστα οι συνάδελφοί τους από το πλοίο.

"Λες και δεχόμαστε επίθεση από εχθρικές δυνάμεις", χαρακτήρισε το όλο σκηνικό ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, που βρίσκεται ήδη στο λιμένα Μεστών, υπερασπιζόμενος τους δημότες του και προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα.

Σε ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:

"Το κράτος ΔΕΝ μπορεί να προασπίσει τοεθνικό του συμφέρον, αλλά είναι πανέτοιμο να χτυπήσει τους ΑΚΡΙΤΕΣ με τα ΜΑΤ.

Σε πιο άλλο κράτος θα είχαμε δήλωση ομολογίας για εποπτεία, στο πως θα χειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα εντός της επικράτειας του και από κάτω να τον χειροκροτούν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ;
Κι όμως, στην κυνική δήλωση του Πρωθυπουργού, ομολογεί ότι εντός της Χώρας μας κουμάντο για το πως θα διαχειριστούμε το μεταναστευτικό, το κάνει η Τουρκία!
ΠΟΥΘΕΝΑ στη δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας δεν αναφέρεται ότι οι επιστροφές πρέπει να γίνουν αποκλειστικά από τα νησιά και βέβαια όταν κάποιος ταυτοποιηθεί είναι γνωστό αυτόματα το σημείο εισόδου, εν προκειμένω τα νησιά, σε            ΟΛΗ την Ευρωπαϊκή Επικράτεια. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε το βιομετρικό σύστημα ταυτοποίησης.
Από την μία πλευρά βλέπουμε την δήλωση αποτυχίας και του ''φρόνιμου παιδιού'' προς Ε.Ε. και Τουρκία και από την άλλη επίδειξη δύναμης με τις δυνάμεις καταστολής προς τους Ακρίτες νησιώτες.
 
Οι πολιτικοί είναι να βρίσκουν λύσεις για το εθνικό συμφέρον και ΟΧΙ να ακρωτηριάζουν  τις πιο ευαίσθητα γεωγραφικά περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.
 
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ανάλογο, αλλά σίγουρα οι επόμενες μέρες θα γραφτούν με τα μελανότερα  χρώματα στην ιστορία της Ελλάδας και των ακριτικών νησιών."