Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

3ωρη συμβολική κατάληψη στο κτήριο του ΙΚΑ Χίου

ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΚΑ Ο ΕΟΠΥΥ!
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 24/01/2018 - 09:02

Η έλλειψη καθαριστριών ή συνεργείου καθαριότητας από τις 2 Ιανουαρίου 2018 έκανε σήμερα τους 33 υπαλλήλους του κτηρίου του ΙΚΑ στη Χίο και παραρτήματος του ΕΦΚΑ να πραγματοποιήσουν, όπως και σε όλη την Ελλάδα, 3ωρη στάση εργασίας από τις 7 έως τις 10 π.μ.

Όπως είπε στο "Ράδιο Αλήθεια" ο Ανέστης Αραμπατζής, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΙΚΑ Χίου, ευτυχώς η διεύθυνση παρέχει τα καθαριστικά υλικά, όμως εκείνοι είναι επιφορτισμένοι με τον καθαρισμό 1000 τ.μ. και ειδικά σε χώρους που χρησιμοποιεί και το κοινό που επισκέπτεται το υποκατάστημα, κατάσταση που δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί.

Με την ευκαιρία ο κ. Αραμπατζής ρωτήθηκε και για τη μετακόμιση του ΕΟΠΥΥ στο κτήριο του ΙΚΑ. Απάντησε ότι, απ' όσο γνωρίζει, έχει εκδοθεί και το σχετικό ΦΕΚ για τη μετακόμισή του αλλά κάτι τέτοιο βέβαια δεν έχει γίνει, όπως δεν έχουν ξεκινήσει και κάποιες εργασίες -όπως για παράδειγμα η τοποθέτηση γκισέ και γραφείων- για να πραγματοποιηθεί αυτή η αυτονόητη μεταφορά που συζητείται από το... 2012!

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 27/01/2020 - 16:12
Αστυνομική Διεύθυνση Χίου

Παλιό είναι το κόλπο εξαπάτησης μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, που ήρθε στην επικαιρότητα και αφορά  τηλεφωνικές κλήσεις δήθεν από γνωστή εταιρεία λογισμικού, ο εκπρόσωπος της οποίας , μιλώντα Αγγλικά,  με την πρόφαση βλάβης στον υπολογιστή του αποδέκτη του τηλεφωνήματος τον καθοδηγεί προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή του και να υποκλέψει προσωπικά στοιχεία και κωδικούς.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα στο Ράδιο Αλήθεια ο Μιχάλης Κοντογιάννης, υποδιευθυντής της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας του Δ/νσης Αστυνομίας Χίου, συνιστώντας στους πολίτες να μη γνωστοποιούν κανένα προσωπικό δεδομένο στους άγνωστους που τους τηλεφωνούν. Σημείωσε μάλιστα ότι αρκετοί συμπολίτες μας έχουν απευθυνθεί στην αστυνομία, για να ενημερώσουν για τη λήψη τέτοιων κλήσεων, όμως μέχρι τώρα – ευτυχώς- δεν έχουν εξαπατηθεί.

Ο κος Κοντογιάννης διευκρίνισε ότι οι συγκεκριμένες κλήσεις που γίνονται με κωδικούς Βουλγαρίας, δηλαδή τα τηλέφωνα ξεκινούν από 0035 και 0040, δεν έχουν χρέωση.

Εκτός από τις τηλεφωνικές κλήσεις ο κος Κοντογιάννης αναφέρθηκε και στις απάτες που γίνονται με αποστολή email, με περιεχόμενο που εκβιάζει τον παραλήπτη ο οποίος καλείται να καταθέσει συγκεκριμένο ποσό για να μην δημοσιοποιηθούν – δήθεν- ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του.