Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

400 μπορούν να φύγουν από την ΒΙΑΛ αλλά η Κυβέρνηση δεν το κάνει

Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 07/02/2020 - 15:52
Ηχητικό απόσπασμα: 

Τα νησιά πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα, τόνισε σήμερα από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, μετά τη συντάντηση που είχε χθες  αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ  με την ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στη ΒΙΑΛ, είπε, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 400 ατόμα που μπορούν να μετακινηθούν αλλά αυτό δεν γίνεται, με τον Βουλευτή να επισημαίνει ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε ένα απόλυτο αδιέξοδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για τη δημιουργία μεγάλων κέντρων στα νησιά που θα περιλαμβάνουν δύο κλειστές δομές - τα ΠΡΟΚΕΚΑ και τους χώρους για τους ανήλικους- καθώς και τα κέντρα καταγραφής τα οποία θα είναι με ελεγχόμενο ωράριο εισόδου-εξόδου.

Τέλος σημείωσε ότι για το κλείσιμο της ΒΙΑΛ, παρά τις επίμονες ερωτήσεις του δεν υπήρξε συγκεκριμένη δέσμευση από τον Υπουργό Μετανάστευσης, για το χρόνο που αυτό θα γίνει.

Πάντως όσον αφορά τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις δομές στα νησιά, σημείωσε ότι όπως είχαν επιδιώξει και όταν ήταν κυβέρνηση, θεωρούν αναγκαία την κατασκευή ΠΡΟΚΕΚΑ, χωρητικότητας 300 ατόμων καθώς και τη διατήρηση του ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ, καλύπτοντας όμως τον αριθμό της αρχικά σχεδιαζόμενης δομής των 1.000 ατόμων.

Σχετικά Άρθρα

"Κουράγιο θα νικήσουμε"
Σάβ, 04/04/2020 - 07:29

Τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον άδειο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Δεν έκλεισαν οι εκκλησίες με χαρά, έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ' οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί "τη Υπερμάχω".

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει'», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ