Χίος, Σάββατο 17 Νοεμβρίου

Αφού δεν στηρίζει η Κυβέρνηση τον μειωμένο ΦΠΑ, ψάχνουμε συμμάχους στην Ε.Ε.

Δηλώνει ο Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 31/01/2018 - 13:16
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την εκκίνηση μιας διαδικασίας για εξεύρεση συμμαχιών στην Ευρώπη με στόχο την εφαρμογή ενιαίας φορολογικής πολιτικής στα νησιά, με αιχμή του δόρατος τον ΦΠΑ, επεδίωξαν οι Δήμαρχοι του Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και ο Χίου, Μανώλης Βουρνούς, που έθεσαν το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την αναφορά που κατέθεσαν να γίνεται καταρχήν παραδεκτή για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως είπε σήμερα στο Ράδιο «Α» ο Δήμαρχος Χίου, “αυτό που περιμένουμε να προκύψει από αυτήν την κίνηση είναι να εξελιχθεί το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά σ’ ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που θα απασχολήσει κι άλλες ευρωπαϊκής χώρες και ενώ δεν έχουμε σύμμαχο την ελληνική κυβέρνηση να βρούμε αλλού συμμάχους».

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 16/11/2018 - 21:38

Μεγάλη στιγμή για τον Δήμο της Χίου, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς, την ψήφιση του Τεχνικού προγράμματος καθώς υπερψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν των παρατάξεων, ένα σύνολο έργων που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα, με την συμπολίτευση και την μείζονα αντιπολίτευση να ταυτίζουν την ψήφο τους σε αυτό τον τομέα.

«Αυτό δείχνει πολιτική ωριμότητα για το καλό της Χίου», σχολίασε ο Μανώλης Βουρνούς  αμέσως μετά την ψηφοφορία του θέματος.

Η συζήτηση του Τεχνικού προγράμματος κράτησε αρκετή ώρα με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους να καταθέτουν τους προβληματισμούς τους σχετικά με τα έργα που προγραμματίζονται, τους ρυθμούς απορρόφησης άλλα και την χαμηλή χρηματοδότηση που δίνει η ΣΑΤΑ.

Βασικό στοιχείο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης  έγιναν τα έργα στην Περιφέρεια με την μείζονα αντιπολίτευση να κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι δεν προγραμματίζει έργα.

«Έχουμε μεγάλα έργα στην περιφέρεια όπως για παράδειγμα το Λιμάνι των Καρδαμύλων, τους παιδικούς σταθμούς στη Βέσσα και το Χαλκειός, ενώ έχει διατεθεί το μεγαλύτερο ποσό για αγροτική οδοποιία, που ανέρχεται στο 1,8 εκ ευρώ», απάντησε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι το κυριότερο στοιχείο του τεχνικού προγράμματος είναι ότι αντικατοπτρίζει την πολλή και σοβαρή δουλειά που έχει γίνει.

 Επιφυλάξεις  για τον αναπτυξιακό ρόλο κυρίως για την Περιφέρεια εξέφρασε η παράταξη του Πολύδωρου Λαμπρινούδη, με τον ίδιο να αναφέρει ότι το τεχνικό πρόγραμμα για 5η συνεχόμενη χρονιά είναι φτωχό και μίζερο ενώ αγνοείται η Περιφέρεια.

«Για το λόγο αυτό θα ψηφίσουμε λευκό στην κατανομή της ΣΑΤΑ», ανέφερε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

Ως μια απλή διαχείριση των απαραιτήτων αναγκών χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 η Ερμιόνη Φρεζούλη ψηφίζοντας λευκό ενώ το τεχνικό πρόγραμμα καταψήφισε ο Μάρκος Σκούφαλος τονίζοντας την έλλειψη διεκδίκησης των παρακρατηθέντων αλλά και την απουσία έργων πνοής.