Αίτημα γιατρού στον Οίκο Ναύτη

Ανακοίνωση του Συνδυασμού "Δίκτυο πολιτών" και ΛΑΣ
Κυρ, 17/04/2022 - 18:33

Το Δίκτυο Πολιτών Χίου στηρίζει το δίκαιο αίτημα της Παγχιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ και των Συνταξιουχικών σωματείων Ναυτικών Βροντάδου και Συκιάδας για την τοποθέτηση 2 γιατρών στον Οίκο Ναύτου, σε ανακοίνωση του ο συνδυασμός σημειώνει:

«Στο πολύ δίκαιο αίτημά τους -που πέφτει στον τοίχο των ψεύτικων υποσχέσεων των άμεσα εμπλεκομένων- η παράταξή μας δηλώνει ότι θα είναι παρούσα σε οποιαδήποτε κινητοποίηση πραγματοποιηθεί για την ικανοποίησή τους και θα ανταποκριθεί  στα αυτονόητα για την δικαίωσή τους.

Είναι πράγματι αδιανόητο και σκληρό που εδώ και 3 χρόνια εμπαίζουν τους απόμαχους τις αρμύρας αλλά και όλης της ναυτικής χιώτικης οικογένειας».

Ανακοίνωση της ΛΑΣ:

«Ως Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια στεκόμαστε στο πλάι των ναυτεργατών του νησιού μας, συμπαραστεκόμενοι τους αγώνες τους, τόσο των συνταξιούχων όσο και των εν ενεργεία ναυτικών και στηρίζουμε με κάθε τρόπο στα δίκαια αιτήματά τους που αφορούν στις συντάξεις, στην υγεία, στην ασφάλεια και στην περίθαλψη.

Ειδικά στο θέμα της περίθαλψης και της στελέχωσης με γιατρούς στον Οίκο Ναύτου, αίτημα διαχρονικό, από τότε που όλα τα ταμεία εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.

Ο Οίκος Ναύτου, υπήρξε φάρος από την στιγμή που ιδρύθηκε για όλους τους ναυτεργάτες, παρά τα όποια προβλήματα αντιμετώπισε από τα διάφορα νομικά πλαίσια που κατά καιρούς εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις, δεν πρέπει να σβήσει ούτε και σήμερα, αλλά να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τους ναυτεργάτες  σε ένα νησί όπως η Χίος, που η οικονομία και η ανάπτυξη της  οφείλεται κυρίως σε αυτούς.  

Σήμερα η ιατροφαρμακευτική κάλυψη και η συνταγογράφηση των φαρμάκων αποτελούν Γολγοθά για όλους τους ασφαλισμένους, για να εξυπηρετηθούν στον ΕΦΚΑ.

Το νοσοκομείο και οι υπηρεσίες του είναι ήδη επιβαρυμένο ιδιαίτερα στα χρόνια της πανδημίας που βιώνουμε.

Οι συντάξεις των ναυτεργατών καταβαραθρωμένες με τις περικοπές των μνημονίων -και ας έχουν καταβάλλει τις μεγαλύτερες εισφορές στα εργασιακά τους χρόνια- αλλά και την εκτόξευση της ακρίβειας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις που κατά καιρούς έχει δώσει για την στελέχωση με γιατρούς στον Οίκο του Ναύτου, αποδεικνύοντας έμπρακτα τα οφειλόμενα σε αυτούς που έχουν δώσει τις ζωές του για να ζήσει και να αναπτυχθεί τούτος ο τόπος.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των απομάχων ναυτεργατών της ΠΕΣΝΑΤ Χίου και  όλων των ναυτεργατικών σωματείων μέχρι να δικαιωθούν».

 

Σχετικά Άρθρα