"Άκαρπη" η συνάντηση Καρούσων - Μουτζούρη

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 09/05/2022 - 13:59

Με… άδεια χέρια έφυγαν οι Καρούσοι από την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, αναφορικά με την δημιουργία λατομικής ζώνης στην περιοχή τους.

Οι κάτοικοι των Καρυών, που είδαν την προηγούμενη εβδομάδα να συμπεριλαμβάνεται η περιοχή τους στις υποψήφιες περιοχές για δημιουργία λατομικών ζωνών, συναντήθηκαν με τον κ. Μουτζούρη καταθέτοντας τις ενστάσεις τους για το ζήτημα.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα με τους τόνους να ανεβαίνουν αρκετές φορές και τέλος του κατοίκους της περιοχής να αποχωρούν απογοητευμένοι από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλες τις νόμιμες διαδικασίες αλλά και κινητοποιήσεις αν χρειαστεί», ανέφερε η πρόεδρος του Τ.Σ Καρυών Χρυσοβαλάντω Κικιλή, αμέσως μετά την συνάντηση με τον Περιφερειάρχη.

Ο κ. Μουτζούρης από την πλευρά του υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια έχει υποχρέωση να προχωρήσει τις περιβαλλοντικές μελέτες και για τις τρεις υποψήφιες περιοχές που υπέδειξε η ανεξάρτητη από την Περιφερειακή Αρχή επιτροπή, όπως ανέφερε, και στην συνέχεια θα εξεταστεί το θέμα ίδρυσης λατομικών ζωνών.

Πάντως ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου επανέλαβε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η περιοχή των Καρυών θα εξαιρεθεί από μόνη της  μετά την περιβαλλοντική μελέτη.

Για ένα αδιέξοδο που δεν θα οδηγήσει σε αυτό που θέλουν οι κάτοικοι της περιοχής των Καρυών, έκανε λόγο ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αμπαζής, ζητώντας από την Περιφερειακή Αρχή να ακυρώσει τον σχεδιασμό της για την δημιουργία λατομικής ζώνης στην ευρύτερη περιοχή των Καρυών.

 

me._adeia_heria_efygan_oi_karoysoi_apo_ti_synantisi_me_ton_kosta_moytzoyri

Σχετικά Άρθρα