Αληλλεγγύη στους ναυτεργάτες

Δελτίο Τύπου Τ.Ε. Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Παρ, 09/12/2016 - 15:51

Οι  συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις  είναι μια μάχη ενάντια στην πολιτική της  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ΕΕ-ΔΝΤ που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους με μισθούς πείνας, χωρίς δικαιώματα, με διαλυμένο το ασφαλιστικό σύστημα. Σ΄ αυτό συντελεί και το μένος των εφοπλιστών και των εργοδοτικών φορέων. Αυτά τα συμφέροντα που στρέφονται ενάντια στην κοινωνική πλειοψηφία υπηρετεί η κυβέρνηση Συριζα – ΑΝΕΛ.

Περισσεύει η υποκρισία όταν υπουργοί, εφοπλιστές και παπαγαλάκια των συμφερόντων τους μιλάνε για αποκλεισμό των νησιών. Τα νησιά τα έχουν αποκλείσει οι επιδοτούμενοι εφοπλιστές  και οι πολιτικές που με σαφήνεια εξυπηρετούν  τα συμφέροντα των τελευταίων, καθώς και τους αγρότες τους εξοντώνει η μεγάλη τιμή μεταφοράς του αγροτικού προϊόντος.

Είναι πολιτική απάτη τα περί της μη αύξησης της φορολογία των ναυτικών από τον υπουργό  Κουρουμπλή Ο μόνος στόχος τους είναι να καταστρατηγηθεί το δικαίωμα στην απεργία και στην κάθε συνδικαλιστική δράση. Η απεργία των ναυτεργατών πρέπει να συνεχιστεί ως την τελική νίκη του κλάδου και την δικαίωση των αιτημάτων τους που αντανακλούν σε στοιχειώδη δικαιώματα . Απαιτείται το πέρασμα στο δημόσιο της θαλάσσιας συγκοινωνίας με κοινωνικό έλεγχο ώστε να διασφαλιστούν ασφαλείς, τακτικές, φτηνές και φιλικές στο περιβάλλον μεταφορές που προϋποθέτουν εργασία μόνιμη, με αξιοπρεπή μισθό  ασφάλιση , συντάξεις και  μηδενική φορολογία των ναυτεργατών .

Σχετικά Άρθρα