Τα βάζει με τις τοπικές αρχές για τους «άθλιους» της Σούδας

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Πέμ, 01/12/2016 - 15:38

 Η Τ.Ε. Χίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απάνθρωπη αδιαφορία των τοπικών αρχών που έχουν αφήσει εκατοντάδες πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, μωρά και βρέφη, στο έλεος της βαρυχειμωνιάς, σε αντίσκηνα ή στην ύπαιθρο. Καταγγέλλουμε:

 - Τη στάση του Δημάρχου Μ. Βουρνού και των μελών της παράταξής του, του Πολύδωρα Λαμπρινούδη και του Αντιπεριφερειάρχη Στ. Κάρμαντζη που με πρόσχημα την ανικανότητα της κυβέρνησης, αρνούνται να διαθέσουν θερμαινόμενους χώρους για τη στέγαση των προσφύγων.

 Οι αυτοδιοικητικοί έχουν παραδοθεί οριστικά στο στρατόπεδο αδίστακτου λαϊκισμού και της ακροδεξιάς.

 - Την υποκρισία του κρατικοδίαιτου Μητροπολίτη Μ. Βασιλάκη που μετά από επανειλημμένες εμπρηστικές δηλώσεις περί λαθρομεταναστών, τώρα υποκρίνεται ότι επιζητεί τη στέγασή τους σε ενοριακές αίθουσες, πλην όμως οι ενορίες δήθεν αρνούνται διότι υπάρχουν μέσα «πράγματα». Καθώς φαίνεται η τοιχογραφία της Μονής Μουνδών όπου Βασιλείς και Ιεράρχες κατακρημνίζονται στην κόλαση καταδικασμένοι για τα αμαρτήματά τους δεν του λέει το παραμικρό!

- Τη στάση της ιμπεριαλιστικής μηχανής που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, αφού επί δεκαετίες σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ έσπειρε τον πόλεμο και το θάνατο στις χώρες της Μέσης Ανατολής και τις βορειοαφρικανικές χώρες, τώρα έκλεισε τα σύνορα του «ευρωπαϊκού παραδείσου» εγκλωβίζοντας χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα και τα νησιά και ουσιαστικά αρνείται να συνδράμει τη χώρα μας στη διαχείριση του τεράστιου αυτού προβλήματος.

- ΝΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ - ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Σχετικά Άρθρα