Χίος, Κυριακή 16 Δεκεμβρίου

Αλλάζει όψη η Πόλη. Ετσι θα γίνουν ο Κήπος και οι περιμετρικοί δρόμοι

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 22/02/2018 - 15:30
Παρουσίαση της μελέτης στο ΤΕΕ

Ανάλυση της κυκλοφοριακής μελέτης για τους δρόμους πέριξ του Δημοτικού κήπου, αλλά και της μελέτης ανάπλασης του ίδιου, έκανε σήμερα ο Δήμαρχος Χίου στα μέλη του ΤΕΕ του νησιού μας ενώπιον δεκάδων Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων.

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου Χίου από τον Μανώλη Βουρνού, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών της Τεχνικής υπηρεσίας και του Προϊσταμένου της Λευτέρη Παπαλάνη.

Στη διάρκεια της δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που τέθηκαν.

Η Αρχιτεκτονική Μελέτη που παρουσιάστηκε και θα εκτελεστεί αφορά τη μετατροπή των οδών Χίονης και Ηρώων Πολυτεχνείου σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, τη σύνδεση της οδού Απλωταριάς με την πύλη Ματζόρε του Φρουρίου και την ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου Χίου.

Το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται στο ευρύτερο Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη που έχει στόχο την ανάδειξη της ταυτότητας της Χίου ως σύγχρονης πόλης, με εργαλεία αφενός αναπλάσεις για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και αφετέρου κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που αφορούν το σύνολο της πόλης, καθιστώντας την ταυτόχρονα ελκυστικό προορισμό για τον επισκέπτη.

Στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδίου της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προβλέπεται προώθηση των αποδοτικών και προσιτών συστημάτων μεταφοράς, λύσεις για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης των οχημάτων, η ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου με τη δημιουργία πλατειών και πλατωμάτων, η συμπλήρωση του υφιστάμενου δικτύου πεζοδρόμων, η βελτίωση της προσβασιμότητας σε κτίρια που απευθύνονται σε κοινό και στους δημόσιους χώρους και η αποκατάσταση/επανάχρηση μεμονωμένων κτιρίων, μνημείων της παλαιότερης και της νεώτερης ιστορίας της πόλης. Μέσω αυτής της στόχευσης ενισχύεται η οικονομική δραστηριότητα, η ανταγωνιστικότητα και η απασχόληση.

o_dimarhos_enimeronei_meli_toy_tee_gia_tis_allages_stin_poli

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 16/12/2018 - 17:56

Εισερχόμενοι εκ των πραγμάτων σε παρατεταμένη ίσως προεκλογική περίοδο, το ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) ανακοίνωσε λίστα υποψηφίων Βουλευτών του σε διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και του Νομού Χίου, όπου υποψήφιος Βουλευτής θα είναι ο πρώην Δήμαρχος Χίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης.