Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Άμεσα αποφάσεις για την παραχώρηση ορόφου του Οίκου Ναύτη στην ΑΕΝ

Δηλώνει από τη Χίο ο Πρόεδρος του Ο.Ν. Βαγγέλης Αυγουλάς
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 04/11/2019 - 14:51

Μέσα στο Νοέμβριο θα συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Οίκου Ναύτη προκειμένου να ληφθεί η απόφαση επί του αιτήματος παραχώρησης ενός ορόφου στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικών Μηχανικών Χίου, για να καλύψει στεγαστικές ανάγκες της.

Το παραπάνω ανέφερε το μεσημέρι στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Ο.Ν. Βαγγέλης Αυγουλάς, επισημαίνοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστεί το αίτημα με δεδομένο ότι εκκρεμούν 40 αιτήματα σπουδαστών για μεταγραφή.

Ο ίδιος, που από το πρωί βρίσκεται στο νησί και έχει σειρά επαφών με αρχές και φορείς, θα συναντηθεί αύριο με τους συνταξιούχους ναυτικούς οι οποίοι αντέδρασαν στο αίτημα μεταστέγασης, εκφράζοντας ανησυχίες ότι θα χαθεί το δικαίωμα αξιοποίησης του χώρου για παροχή υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που ήταν και προϋπόθεση στο συμβόλαιο παραχώρησης του κτιρίου από τους δωρητές.

«Δίκαια διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι γιατί όλα αυτά τα χρόνια έχουν περικοπεί τόσα», ανέφερε ο κος Αυγουλάς αλλά πρόσθεσε ότι δε νομίζει πως οι απόμαχοι της θάλασσας είναι αυτή τη στιγμή απέναντι από τους σπουδαστές, δηλαδή τους μέλλοντες εν' ενεργεία ναυτικούς.

Αφού επισήμανε ότι η κατάσταση πλέον έχει αλλάξει και άλλοι είναι οι φορείς που παρέχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ο Οίκος Ναύτου δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τις αποφάσεις τους, σημείωσε ότι θα έχει επαφή με το υπουργείο Υγείας για να δει αν κάποια ιατροφαρμακευτική υπηρεσία μπορεί να παρέχεται στο κτίριο του Οίκου Ναύτη Χίου. Είπε επίσης ότι είχε επικοινωνία με τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότη Μηταράκη, ενώ συναντήθηκε και με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Κανταράκη.

Όσον αφορά την παραχώρηση χώρου στην ΑΕΝ, μίλησε για παραχώρηση χρήσης για ένα διάστημα.

Στο ζήτημα που έχουν θέσει οι συνταξιούχοι ναυτικοί  να λειτουργήσει το κτίριο όπως εκείνο του οργανισμού στον Πειραιά, όπου στεγάζεται μονάδα υγείας, σημείωσε ότι από φορείς της Χίου δεν έχει τεθεί θέμα μεταστέγασης εκεί τοπικής μονάδας υγείας.

Ο κος Αυγουλάς το πρωί περιηγήθηκε στο κτίριο του Οίκου Ναύτη και κατήγγειλε την κατάσταση που επικρατεί εκεί, εστιάζοντας στα εγκαταλελειμμένα μηχανήματα εδώ και χρόνια (ακτινολογικό και μικροβιολογικό), λέγοντας ότι ίσως όλα αυτά πρέπει να δοθούν και στον Εισαγγελέα!

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/12/2019 - 18:39

Φιλοξενούμενος στο κανάλι "Ε" ήταν ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Κ. Μαρδάς.

Για την παρέμβαση του αυτή, ενημερώνει ό ίδιος μέσω της ιστοσελίδας του τα εξής: 

 Οι τυφλοί αμερικανικοί βομβαρδισμοί από το Αφγανιστάν έως τη Λιβύη που στέλνουν τους βομβαρδισμένους πρόσφυγες στα νησιά μας..
Η ανάγκη προστασίας των πραγματικών προσφύγων, αλλά απέλαση των παράνομων μεταναστών...
Το πυρ κατά των τουρκικών πλοιαρίων, εφόσον - με απόλυτη επιβεβαίωση από το Λιμενικό μας - επιβαίνουν ( μόνο ) οι αδίστακτοι διακινητές έμποροι ανθρώπων...

Και :

Η επιβολή παγώματος των σχέσεων Ε.Ε. με τις σνομπ χώρες του Βίζενγκραντ, που δεν δέχονται την αναλογική φιλοξενία προσφύγων από την Ελλάδα ...

Ανάλυση και τοποθετήσεις μου στην εκπομπή του καναλιού Έψιλον , στις 19 / 11/ 19. Συζήτηση, επίκαιρη και σήμερα..

Xρόνος στο βίντεο : Από 7.00 έως 47.00 .

Προσοχή: Ακατάλληλο για παθιασμένους κομματικούς...

https://www.neotv.gr/category/ekpompes/apokalyptiko-deltio/