Αναφορά Ν. Μηταράκη για την καθιέρωση Πανελλήνιας Ημέρας Μνήμης για τους Απολεσθέντες Ναυτικούς

Τρί, 19/09/2017 - 17:28

Αναφορά Ν. Μηταράκη προς τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Πολιτισμού για την καθιέρωση Πανελλήνιας Ημέρας Μνήμης για τους Απολεσθέντες Ναυτικούς σε συνέχεια επιστολής του Αντιπεριφερειάρχη Χίου.
ΑΝΑΦΟΡΑ
Προς:
1. Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
2. Την Υπουργό Πολιτισμού
Θέμα: «Καθιέρωση Πανελλήνιας Ημέρας Μνήμης για τους Απολεσθέντες Ναυτικούς».
Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
Σας προωθώ επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταματίου Κάρμαντζη, με την οποία υποβάλλεται πρόταση για την καθιέρωση Πανελλήνιας Ημέρας Μνήμης για τους Απωλεσθέντες Ναυτικούς, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η συμβολή του Ελληνικού εμπορικού ναυτικού και των Ελλήνων ναυτικών υπήρξε ιδιαίτερης σημασίας. Καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου, απωλέσθη το 72% του ελληνικού εμπορικού στόλου, ενώ έχασαν τη ζωής τους 4.000 και άλλοι 2.700 ναυτικοί τραυματίστηκαν, σε σύνολο πληρωμάτων 19.000 ατόμων. Για να τιμήσουμε τη μνήμη και προσφορά όλων αυτών, στη Χίο οργανώνουμε ειδικές εκδηλώσεις την 1η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.
Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στην επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κοινοποιώντας μας την απάντησή σας.
Με εκτίμηση,
Νότης Μηταράκης
 

Σχετικά Άρθρα