Αναγκαία η αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος έργων της Περιφέρειας

Παντ. Μπουγδάνος: Στην Χίο δεν έχουμε έργα "τίτλους"
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 14/02/2020 - 14:41

Ως αναγκαιότητα παρουσίασε την αναμόρφωση του τεχνικού προγράμματος έργων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Μπουγδάνος, μια μέρα μετά την ψήφισή του στο περιφερειακό συμβούλιο.

Σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Αλήθεια» κι αφού είχαν προηγηθεί οι αναφορές του Γιώργου Αμπαζή από τη Λαϊκή Συσπείρωση και του Γιάννη Σπηλάνη από τη Συμπαραταξη Πολιτών, ότι πολλά από τα αναγραφόμενα έργα στο Τ.Π. είναι μόνο... τίτλοι, χωρίς ουσία, χρηματοδότηση και ωριμότητα, ο κος Μπουγδάνος σημείωσε ότι ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος εκφράζει την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, περιλαμβάνονται αρκετά συνεχιζόμενα έργα, ενώ όντως υπάρχει πρόβλημα – αλλά όχι στη Χίο- με την περίληψη έργων που δεν μπορούν να εκτελεστούν, ελλείψει των όσων επισημάνθηκαν παραπάνω.

«Σε 2 με 3 μήνες πρέπει να γίνει αναμόρφωση του προγράμματος και να αντικατασταθούν αυτά τα έργα με έργα ουσίας», ανέφερε ο κος Μπουγδάνος λέγοντας ότι από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου καταβάλλονται προσπάθειες για την ωρίμανση έργων, έχοντας ήδη κατατεθεί προτάσεις για τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της παράκαμψης του Χαλκειούς και της μετατόπισης του παραλιακού δρόμου του αεροδρομίου, ενώ βρίσκεται στο στάδιο της συμβασιοποίησης η μελέτη διαγράμματος ύλης για τις περιπατητικές - φυσικές διαδρομές.

«Θέλουμε – εκτιμώ- τρεις μήνες για να ολοκληρωθεί και να έχει πλήρη ωριμότητα το έργο», ανέφερε ο κος Μπουγδάνος.

Να σημειώσουμε ότι στο τεχνικό πρόγραμμα έργων την περιφέρειας, όσον αφορά τα υπό εξέλιξη έργα από το Νομό μας για τα οποία έχει την ευθύνη η Π.Ε. Χίου, εντάσσονται τα οδικά έργα σε Πισπιλούντα – Λεπτόποδα, Λεπτόποδα – Καμπιά (βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης), η συντήρηση των δρόμων της Β. Χίου, η συντήρηση της Κεντρικής Χίου, 4 έργα καθαρισμού χειμάρρων (συνεχιζόμενα που βαίνουν προς ολοκλήρωση), το νέο κέντρο διημέρευσης ΑμεΑ στον Οίκο Αγάπης, η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου και δύο αντιπλημμυρικά έργα στη νότια Χίο.

 

syntoma_tha_anatheorithei_to_tehniko_programma_tis_perifereias

Σχετικά Άρθρα