Ανάγκη υλοποίησης των έργων στον τουριστικό λιμένα Βολισσού

Δήλωση του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη
Πέμ, 03/06/2021 - 16:07

«Το τουριστικό καταφύγιο του λιμένα Λημνιών της Βολισσού είναι ένα έργο πνοής όχι μόνο για τη Βορειοδυτική Χίο, αλλά και για το νησί γενικότερα» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας, Ανδρέας Μιχαηλίδης και συνεχίζει:

«Η βελτίωση των λιμενοβραχιόνων του έργου είναι γνωστό ότι θα το καταστήσει λειτουργικό και θα δώσει ώθηση στην οικονομική δραστηριότητα και την ανάπτυξη στην περιοχή.

Τον Φεβρουάριο 2019 είχε υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση από την τότε Υπουργό Τουρισμού κ. Κουντουρά και τον τότε Δήμαρχο Χίου κ. Βουρνού για την εκτέλεση του έργου με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ.

Έκτοτε το έργο αυτό καθυστέρησε σημαντικά σε επίπεδο μελετών και αναγκαίων αδειοδοτήσεων. Η πλήρης στασιμότητα και η σοβαρή καθυστέρηση στο να έρθει ο φάκελος του έργου εγκαίρως στην Επιτροπή Τουριστικών Λιμένων, έχει δημιουργήσει υπαρκτό κίνδυνο απώλειας χρηματοδότησης του έργου. Η ολιγωρία αυτή, που αφορά κυρίως το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χίου, είναι ακατανόητη και θα ζητήσουμε απαντήσεις μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

 

Σχετικά Άρθρα