Αναχώρηση 143 υπηκόων Γεωργίας με προορισμό την πατρίδα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Εθελούσιων Επιστροφών AVRR

Τρί, 16/02/2021 - 17:53

Αναχώρησαν σήμερα το πρωί, από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” 143 υπήκοοι Γεωργίας, με προορισμό την πατρίδα τους, στο πλαίσιο του προγράμματος Υποβοηθούμενων Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης (AVRR).

Παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συνολικά πτήσεις για Γεωργία και μία για Ιράκ. Στο πλαίσιο του  τρέχοντος προγράμματος Εθελούσιων Επιστροφών και Επανένταξης που υλοποιείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουν αναχωρήσει για τη Γεωργία, συνολικά 771 άτομα.

Το πρόγραμμα, έχει ως σκοπό την αποσυμφόρηση των νησιών μέσω του επαναπατρισμού 5.000 αιτούντων άσυλο. Ο συνολικός αριθμός των εθελούσιων επιστροφών για το διάστημα 1-9-2019 έως και 11-2-2021 είναι 3.816 άτομα.

Επισημαίνεται ότι το Πρόγραμμα Εθελοντικής Επιστροφής & Επανένταξης (AVRR) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από αίτημα της Ελλάδας, στο πλαίσιο της αποσυμφόρησης των νησιών και της συνολικής στήριξης (διοικητικής, υλικοτεχνικής, οικονομικής) σε μετανάστες που εθελοντικά θέλουν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους.

Σχετικά Άρθρα