Χίος, Σάββατο 28 Μαρτίου

Ανακοίνωση Σύριζα - Μιχαηλίδη για τα τηγανέλαια στην Λαγκάδα

Παρ, 10/05/2019 - 06:16

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Χίου  και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χίου Α.Μιχαηλίδης, είμαστε υπέρ της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ,αλλά με βασική προϋπόθεση τον δημοκρατικό διάλογο , την διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τον σεβασμό σε περιβαλλοντικά και  οικολογικά ζητήματα.

Η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου για την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδα καύσης φυτικών ελαίων /Βιορευστών στην περιοχή Καρυδάς στη Λαγκάδα, αγνοώντας την αρνητική γνωμοδότηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης  Χωροταξίας και Περιβάλλοντος , σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές του νησιού μας,έχει δημιουργήσει δικαιολογημένη αντίδραση σε  όλη την τοπική κοινωνία την οποία κατανοούμε και γι αυτό τον λόγο συμπαραστεκόμαστε και συμμετέχουμε  από την αρχή στο κίνημα.

Μια περίπτωση που  ενώ είχε δημοσιοποιηθεί από το 2017, έγινε θέμα εκ των υστέρων και μόνο όταν το αντιλήφθηκαν οι  ίδιοι οι κάτοικοι της Λαγκάδας.

Είναι αδύνατον να μην σχολιάσουμε , την στάση της Δημοτικής Αρχής και της τοπικής κοινότητας, την ασυνεννοησία μεταξύ τους, την διαβούλευση που έπρεπε να  έχει γίνει με τους κατοίκους της Λαγκάδας  αλλά και την πολιτική εκμετάλλευση του θέματος.

Θέλουμε την δίκαιη ανάπτυξη  και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά πρέπει αυτά να γίνονται με κανόνες οι οποίοι δεν υπονομεύουν το μέλλον του τόπου μας.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή,ο Βουλευτής ,τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Χίου, συμμετέχουμε στο κίνημα των κατοίκων της Λαγκάδας.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 28/03/2020 - 09:32

«Τα μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας στη χώρα μας θα διαρκέσουν πολύ περισσότερο από τις 6 Απριλίου».

 

Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας σε εκπομπή του OPEN TV, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός Ανάπτυξης ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη συγκριτικά με άλλες χώρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παρθούν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Αναφερόμενος στα αντισηπτικά, σημείωσε ότι σύντομα θα λυθεί η κατάσταση με αυτά και τόνισε ότι θα γίνουν τα πάντα για να υπάρχουν και μάσκες στην αγορά.

«Η αισχροκέρδεια είναι κάτι ανήθικο. Γι' αυτό και επέβαλα πρόστιμο 50.000 ευρώ σε συγκεκριμένα εταιρεία. Θα είμαστε αμείλικτοι με την αισχροκέρδεια», ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι την εντολή για απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας και μετακίνησης πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου είχε ανακοινώσει με διάγγελμά του την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

CNN.gr