Χίος, Κυριακή 31 Μαΐου

Ανακοίνωση της ΛΑΣ για την καταγγελία διώξεων υπαλλήλου του Δήμου

Παρ, 22/05/2020 - 18:10

Δεν μας εξέπληξε η απαράδεκτη απάντηση του δημάρχου Χίου, στην καταγγελία  του συλλόγου υπαλλήλων ΟΤΑ, που αφορά  σε ακραία επίθεση κατά  εργαζομένης  στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Ακολουθώντας τη γνωστή από παλιά τακτική του, στοχοποιεί γενικώς και αορίστως εργαζόμενους.

Ο Αντιδημαρχος καθαριότητας, μάλλον νομίζει ότι κάθε αιρετός που κατέχει μια «θέση»,  μπορεί  να επιβάλλει την δική του άποψη, εξυπηρετώντας πολλές φορές «ημετέρους» με την δικαιολογία   της, κατά τη  γνώμη του, καλύτερης και ορθότερης λειτουργίας των υπηρεσιών, μη σεβόμενος τη νομοθεσία. Συγκεκριμένα, έβαλε στο στόχαστρο εργαζόμενη, που σε μια εποχή λόγω των εκτάκτων μέτρων της πανδημίας η εργαζόμενη είχε λάβει την άδεια ειδικού σκοπού.

Για κάθε εργαζόμενο που δεν είναι συνεπής ως προς τις υποχρεώσεις του, εφαρμόζονται  στο  δημόσιο συγκεκριμένες διαδικασίες για να αποδοθούν οι ευθύνες, και να αντιμετωπιστούν προβλήματα λειτουργίας. Απειλές από πολιτικούς προϊστάμενους σε εργαζόμενους δεν συνάδουν ούτε με τον δημόσιο κώδικα δεοντολογίας ούτε με τον ηθικό.

Σε κάθε περίπτωση κανείς στον δημόσιο τομέα δεν κατέχει θέση δια βίου, αλλά κρίνεται κάθε υπάλληλος, αρκεί να γίνεται μέσα από αξιοκρατικές διαδικασίες , αναλόγως της ειδικότητας και της κατηγορίας που κατέχει και μπορεί να τοποθετηθεί σε αντίστοιχη θέση , πάντα για καλή λειτουργία των υπηρεσιών και προς το συμφέρον του δημοσίου και τηρώντας το νόμιμο , αλλά και ηθικό του πράγματος !

Εντύπωση  προκαλεί και η όψιμη αντίδραση  του πρώην δημάρχου ως προς την υπεράσπιση των υπαλλήλων σήμερα, όταν σε άλλες εποχές  στους εργαζόμενους της καθαριότητας  έστειλε  τα ΜΑΤ για την επίλυση των τότε αιτημάτων τους .

 Η Δημ. Αρχή μπορεί μεν να χαρακτηρίζει άτοπο το  επεισόδιο,  χρησιμοποιεί δε  για μια ακόμη φορά τον κοινωνικό αυτοματισμό που δεν έχει άλλο στόχο από το να δικαιολογήσει αντιλαϊκές και αντεργατικές πολιτικές στρέφοντας μία εργασιακή ομάδα εναντίον άλλης.

Τα φαινόμενα περί φέουδων αφορούν τα στελέχη της δημοτικής αρχής που ψάχνουν να δημιουργήσουν τη δική τους αυλή , προσεταιριζόμενα εργαζόμενους και στελέχη υπηρεσιών .

Είναι  γνωστό  κατά το δήμαρχο , ότι για όλα  φταίνε  οι «κακοί» δημ. υπάλληλοι , που έχουν δημιουργήσει κάστες και συντεχνίες , μια πάγια τακτική που χρησιμοποιεί μόνιμα ,  του «διαίρει και βασίλευε»   μέσα στο σύνολο των εργαζομένων στο δήμο, για δικαιολογήσει την απουσία ουσιαστικού έργου της δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα , την έλλειψη προσωπικού  ικανού να ανταπεξέλθει στο απαιτούμενο έργο  οποιασδήποτε υπηρεσίας  στο δήμο.

Αν η πραγματική έννοια της δημοτικής αρχής είναι ο δημότης, ας καταλάβει ότι μπορεί να τον υπηρετήσει μόνο συνεργαζόμενη με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες της, και όχι απαξιώνοντας και υβρίζοντάς τους.

Καταδικάζουμε τις μεθόδους  του αντιδημάρχου αλλά και του δημάρχου, και καλούμε τη Δημοτική Αρχή  να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας    μαζί τους  αιτήματα και δικαιώματα που θα φέρουν το δημόσιο ένα βήμα πιο μπροστά.

Εξάλλου αυτό το δημόσιο  είναι που στάθηκε  όρθιο  στην έκτακτη  κατάσταση της πανδημίας και εισπράττει τα εύσημα   ας μην το ξεχνάμε.

 

Από το γραφείο τύπου

της Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 30/05/2020 - 19:27

Ξεπερνάν τους 200 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στη Λέσβο το Μάϊο. 

Σύμφωνα με το "Νησί" της Μυτιλήνης, μια βάρκα με περίπου 40 με 45 πρόσφυγες - μετανάστες άνδρες γυναίκες και παιδιά (δεν έχει ακόμα γίνει η καταμέτρηση τους) έφτασε στην περιοχή Τσόνια σήμερα Σαββάτο το πρωί.

Στο σύνολο τους παραμένουν στο σημείο της αποβίβασης τους. Αφού ελεγχθούν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δεδομένων των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού covid 19 θα μεταφερθούν στην καραντίνα στα Μεγάλα Θέρμα προκειμένου να τεθούν σε 14ήμερη απομόνωση.

Ας σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου στη Λέσβο συνολικά έφθασαν πέντε βάρκες με 173 άτομα.

Η σημερινή έκτη έλευση ανεβάζει σε πάνω από 200 τον αριθμό των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί και οι οποίοι στο σύνολο τους διαμένουν σε καραντίνα στα Θέρμα ή και στο λιμάνι της Μυτιλήνης!