Χίος, Κυριακή 29 Μαρτίου

Ανακοίνωση της παράταξης Χίος Μπροστά για την επίταξη στο Αιπος

Τρί, 11/02/2020 - 21:56

Χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου, προ ημερησίας διάταξης συζητήθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την δυνατότητα επίταξης χώρων για την δημιουργία των νέων κέντρων.

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο συνδυασμός μας , ψηφίστηκαν με ευρεία πλειοψηφία απο το ΔΣ.

Πιο συγκεκριμένα ο συνδυασμός μας πρότεινε μεταξύ άλλων:

_Την συγκρότηση ισχυρής νομικής ομάδας με την συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου αλλά και συμπατριωτών μας νομικών που εξασκούν αλλού το επάγγελμά τους.

_Την συμμετοχή και βοήθεια του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο Δήμος Χίου για να αντικρούσει την μετατροπή του νησιού μας σε Elis Island για λογαριασμό της Ευρώπης.

_Να μην συνδράμει ο Δήμος Χίου η οποιοδήποτε νομικό του πρόσωπο ,αλλά και οι επαγγελματικοί φορείς του νησιού και τα μέλη τους ,στα σχέδια αυτά.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 11:45

Πριν λίγο διάστημα σε μια από τις τακτικές μας συναντήσεις, Περιφέρεια και Δήμος, με τη συμμετοχή των Τεχνικών μας Υπηρεσιών συζητήσαμε και αξιολογήσαμε ό,τι έχει σχέση με το σπουδαιότατο για τη Χίο έργο που αφορά το αεροδρόμιο και την ολοκλήρωση της επέκτασής του. Θέσαμε χρονοδιάγραμμα ενεργειών, παράλληλα με την αξιοποίηση όλων εκείνων των σημαντικών ενεργειών και προσπαθειών που είχαν ήδη προηγηθεί από τους προκατόχους όλων των βαθμών της ιεραρχίας για την ολοκλήρωσή του.

Με την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό, έχουμε ακόμα ένα βασικό βήμα για τη σταδιακή ολοκλήρωση του έργου. Ενωμένοι και σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση, Περιφέρεια και Δήμος συνεχίζουμε δυνατά για την επίλυση και ολοκλήρωση ζωτικής σημασίας έργων όπως Φράγμα Κόρης Γεφύρι, λιμενικές υποδομές αλλά και άλλων  χρονιζόντων  προβλημάτων, γιατί αυτό έχει ανάγκη ο τόπος μας τις κρίσιμες ώρες που διανύουμε και ειδικότερα εν μέσω των κορυφαίων προβλημάτων  του κορονοϊού και του μεταναστευτικού.