Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Χίου

Δευ, 25/05/2020 - 19:03

O Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου, θέτοντας ένα τέλος στην αλληλογραφία που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό με τη δημοτική αρχή, με αφορμή την εκδικητική και τιμωρητική μετακίνηση εργαζομένης στην καθαριότητα, έχει να επισημάνει τα εξής:

  • Καταδικάζει το ύφος και το ήθος της επιστολής του κ.Δημάρχου Χίου. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια με πρακτικές περασμένων ετών.
  • Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζονται καθημερινά, υπό αντίξοες συνθήκες και με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτουν, για να προσφέρουν τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς τους Δημότες.
  • Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χίου αγωνίζονται για την προσπάθεια διατήρησης του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών του
  • Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε από την πανδημία, οι εργαζόμενοι του Δήμου Χίου στάθηκαν στην πρώτη γραμμή και επιτέλεσαν τα καθήκοντά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο
  • Οι εργαζόμενοι του Δήμου Χίου έχουν όλη την διάθεση να συνεργαστούν με τη δημοτική αρχή και να υλοποιήσουν το πρόγραμμά της, αρκεί αυτό να γίνεται με βάσει τους νόμους και τις κείμενες διατάξεις χωρίς να απαξιώνεται και να υποβαθμίζεται ο ρόλος τους

Σε κάθε Δήμο οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται. Οι εργαζόμενοι παραμένουν και παρόλο που εδώ και αρκετά χρόνια έχουν υποστεί  και υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης των μνημονίων, παρόλο που απώλεσαν τα περισσότερα από τα δικαιώματά τους, παρόλο που υπάρχουν τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό, παρόλο που έχει μειωθεί κατά πολύ η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους, αγωνίζονται καθημερινά με ευθύνη και σεβασμό προς τους Δημότες.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου δεν δέχεται απειλές και δεν θα επιτρέψει να γίνει ο Δήμος Χίου, ούτε παιδική χαρά αλλά ούτε και πασαρέλα!

Ο Πρόεδρος

Ο Γραμματέας

               ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ    ΙΩΑΝΝΗΣ                                                           ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

Σχετικά Άρθρα