Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ Χίου

Πέμ, 14/04/2022 - 17:48

«Oι συνταξιούχοι διεκδικούμε ότι έχουμε πληρώσει με την δουλειά μας. Είμαστε ενάντια στην πολιτική που πυροδοτεί την ακρίβεια και κατατρώει τα πενιχρά εισοδήματά μας και με επιδόματα κοροϊδία στους χαμηλοσυνταξιούχους των τετρακοσίων ευρώ, προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όσοι μέχρι σήμερα κυβέρνησαν είναι υπεύθυνοι για την τραγική μας κατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Σωματείο Συνταξιούχων του ΕΦΚΑ Χίου σημειώνοντας:

«Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις (ΙΚΑ - ΟΑΕΕ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΠΟΣΕΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ - ΕΣΤΑΜΕΔΕ) διεκδικούμε τώρα.

• Αύξηση σε όλες τις συντάξεις,να αποδοθούν τα πληρωμένα δώρα μας,τα αναδρομικά,το 0,5 % του ΑΕΠ .Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας,να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται,να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

• Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες εισφορές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

• Να γίνει άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει.

• Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

• Να καταργηθεί η αντεργατική - αντιλαϊκή - αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

• Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά μας ταμεία.Καταδικάζουμε απερίφραστα  την αθλιότητα της κυβέρνησης ,που συνεχίζει τα κατασχετήρια χρεών από τις λαϊκές οικογένειες, προκειμένου να αφήνει στο απυρόβλητο τα επιχειρηματικά κέρδη των φίλων της εφοπλιστών,τραπεζιτών,βιομηχάνων και όλων εκείνων των παρασίτων που ζουν από τον ιδρώτα μας.

• Καταδικάζουμε τις κατασχέσεις από τις πενιχρές οικονομίες μας για χρέη σε ΕΝΦΙΑ και φόρους, αφού με τις πετσοκομμένες συντάξεις αυτά δεν ξεχρεώνονται, απεναντίας συσσωρεύονται.

Αυτ’η είναι η Ελλάδα της ανάπτυξης και ξεδιαντροπιάς των λίγων και της εξαθλίωσης των πολλών.

Καλούμε τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους,να συσπειρωθούν στα σωματεία μας και να αγωνιστούμε μαζί, για να σταματήσει αυτή η πολιτική, δίνοντας αγωνιστικό ραντεβού στις κινητοποιήσεις για την πρωτομαγιά».

 

Σχετικά Άρθρα