Χίος, Παρασκευή 3 Απριλίου

Ανακοίνωση του συνδυασμού Λαμπρινούδη για το προσφυγικό

Παρ, 26/05/2017 - 16:31

Οι μάσκες έπεσαν πολύ γρήγορα! Οι δηλώσεις Τόσκα υπήρξαν απολύτως διαφωτιστικές δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά επέλεξαν το ρόλο του Δούρειου Ίππου μιας ανίκανης, αλλά και ανάλγητης κυβέρνησης. Σε βάρος του τόπου τους και των συμπολιτών τους. Γι’ αυτό η απόπειρα να κρατηθεί μυστικό το πόρισμα της διαπαραταξιακής. Γι’ αυτό το χωρίς επαρκή δικαιολογία «έκτακτο» Δημοτικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό η εμμονή του Δημάρχου να κωφεύει σε όλες τις αντιδράσεις και προειδοποιήσεις του κόσμου και των παρατάξεων. Έπρεπε η κυβέρνηση να τελειώνει με τη Χίο. Να τη βάλει οριστικά στο κέντρο του μεταναστευτικού χάρτη και να τη φορτώσει και με άλλες νέες δομές. Το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ, δυστυχώς, δεν θα είναι το τελευταίο. Χωρίς καμιά δέσμευση. Χωρίς ταυτόχρονο κλείσιμο της Σούδας. Οι πάντες (δημοτικοί σύμβουλοι, πάρεδροι, πολίτες ) εξαπατήθηκαν και λοιδορήθηκαν από μια δημοτική αρχή, που δεν έχει πια καμιά δικαιολογία. Αυτό, που γίνεται σήμερα σε βάρος της Χίου και των κατοίκων της δεν είναι απειρία. Να δεχθούμε ότι απειρία ήταν η ΒΙΑΛ. Η Σούδα και το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ είναι σκοπιμότητα!

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, πετύχατε να έχετε μια κοινωνία σε διαρκή αναβρασμό. Πετύχατε να υποθηκεύσετε το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Σταματήστε να παίζετε το θέατρο του παραλόγου βγάζοντας, δήθεν, τα μηχανήματα του Δήμου στο δρόμο για να φράξετε τους δρόμους. Δεν είστε πλέον αξιόπιστοι, όπως δεν είναι αξιόπιστη και η κυβέρνηση, την οποία εμπιστεύεστε τυφλά. Είναι καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Είναι καιρός να κατεβείτε από τα σύννεφα και να συνεργαστείτε με όλους του Χιώτες αποβάλλοντας την υπεροψία του «ξερόλα».

Έστω και την τελευταία στιγμή δείξτε μια στοιχειώδη ωριμότητα. Για να μπορέσουμε να σώσουμε ο,τιδήποτε κι αν σώζετε! 

 

Σχετικά Άρθρα

Κοινή ανακοίνωση των Αστυνομικών Ενώσεων των νησιών
Πέμ, 02/04/2020 - 20:17

Άμεση εξεύρεση κατάλληλων χώρων για τον περιορισμό των νέοεισερχομένων μεταναστών σε κάθε νησί που υπάρχουν ροές, περιορισμός των μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, αποσυμφόρηση των Αστυνομικών κρατητηρίων, αναστολή των πτήσεων στο εξωτερικό κ.α. ζητούν με κοινή ανακοίνωση τους οι Αστυνομκές Ενώσεις των νησιών, επισημαίνοντας αναλυτικά.

 

Τις τελευταίες ημέρες, από μέλη μας τα οποία εκτελούν υπηρεσία σε στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) και στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης (ΠΡΟΚΕΚΑ) ή έχουν επιφορτιστεί με τη διαχείρηση των νεοεισερχομένων μεταναστών στην Χώρα, γινόμαστε δεκτές παραπόνων σχετικά με τα μέτρα προστασίας τους από την εξάπλωση του ιού COVID 19, εκφράζοντας την ανησυχία τους για την υγεία των ιδίων , αλλά και των οικογενειών τους. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε να εκδίδονται διαταγές και να προβάλλεται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μεταναστών, αλλά και των συναδέλφων μας, από την πανδημία, τα οποία στην πράξη ή δεν έχουν εφαρμοστεί ή δεν είναι εφικτό πρακτικά να ισχύσουν.

Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε στους συναδέλφους μας στις οικογένειες μας αλλά και στις τοπικές κοινωνίες να τοποθετήσουμε τα πράγματα στην σωστή τους βάση. Η αλήθεια είναι ότι σε όλες τις δομές έχουν περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό οι μετακινήσεις και  σε κάποιες από αυτές  (Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο) έχουν τοποθετηθεί οικίσκοι που προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως χώροι εξέτασης μεταναστών, οι οποίοι ή δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν. Το θέμα είναι ότι εκτός των ανωτέρω, μας προβληματίζει το κατά ποσό είναι επαρκή και εφικτά στην υλοποίηση τους τα σχέδια που εκπονούνται,  όταν μιλάμε για δομές υπέρκορεσμένες πληθυσμιακά .

Όσον αφορά την διαχείρηση των νεοεισερχομένων, η ανησυχία μας είναι μεγαλύτερη για ευνόητου λόγους, αφού δεν υπάρχουν πουθενά χώροι για την απομόνωση (καραντίνα ) τους, δεν πραγματοποιείται κανένας ιατρικός έλεγχος και παρόλα αυτά συνεχίζονται οι μεταγωγές τους κανονικά. Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν και εντείνουν την ανησυχία των Αστυνομικών οι οποίοι καλούντα καθημερινά να εισέλθουν και να και εκτελέσουν  υπηρεσία εντός  και πέριξ των δομών αλλά και να δακτυλοσκοπίσουν ή να μεταφέρουν τους μετανάστες  ακτοπλοϊκώς, ερχόμενοι αναγκαστικά σε κοντινή επαφή και παραμένοντας για πολλές ώρες σε κλειστούς χώρους μαζί τους.    

Η επίκληση του γεγονότος ότι δεν έχει εκδηλωθεί ακόμα κανένα κρούσμα στους μετανάστες που φιλοξενούνται στα νησιά μας, είναι αίολη  καθώς κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, εφόσον δεν έχουν υποβληθεί σε κανένα σχετικό ιατρικό τεστ οι παραμένοντες.

 Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι: α) είναι επιτακτική η ανάγκη εκπόνησης και πλήρους εφαρμογής κατάλληλου σχεδίου, η υλοποίηση του οποίου να είναι εφικτή , β) η άμεση εξεύρεση κατάλληλων χώρων για τον περιορισμό των νέοεισερχομένων σε κάθε νησί που υπάρχουν ροές, γ) ο περιορισμός των μετακινήσεων (μεταγωγές) στις απολύτως απαραίτητες και δ) η αποσυμφόρηση των Αστυνομικών κρατητηρίων στα οποία μετά και την αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών Άσυλου, την αναστολή των πτήσεων στο εξωτερικό, το κλείσιμο των συνόρων από πολλές χώρες, παραμένουν αλλοδαποί διοικητικοί κρατούμενοι επί μακρών σε αυτά αιτούντες ή μη διεθνούς προστασίας , δημιουργώντας ποικίλα προβλήματα και συνωστισμό.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Β. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΔΩΔ/ΝΗΣΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΛΕΣΒΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΣΑΜΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ν. ΧΙΟΥ

ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΑΠΕΣΣΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

  1.