Χίος, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου

Ανατίναξαν λεωφορείο με στρατιώτες στην Τουρκία

Σάβ, 17/12/2016 - 09:38
Έκρηξη σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πηγές από νοσοκομεία της περιοχής, περισσότερα από 25 άτομα τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν και νεκροί.

Πληροφορίες από πηγές ασφαλείας που μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στόχος ήταν λεωφορείο το οποίο μετέφερε στρατιώτες σε άδεια και πολίτες. Την ώρα της επίθεσης το λεωφορείο ήταν εν κινήσει.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη σημειώθηκε, όταν το λεωφορείο πέρασε δίπλα από όχημα, που ήταν φορτωμένο με εκρηκτικά.

Το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο της Τουρκίας διέταξε τα τουρκικά ΜΜΕ να μην μεταδίδουν πληροφορίες για την έκρηξη.

Η επίθεση έρχεται μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από στάδιο στην Κωνσταντινούπολη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότερα από 40 άτομα και να τραυματιστούν πάνω από 100. Κούρδοι αντάρτες ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Newsroom ΔΟΛ

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Τρί, 15/10/2019 - 23:17

Η αδιέξοδη «μη πολιτική» στο μεταναστευτικό έχει φέρει τα νησιά μας στο σημείο μηδέν.
Ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης στα ευαίσθητα γεωπολιτικά νησιά της μεθορίου είναι τεράστιος. Ο εγκλωβισμός υπερπληθυσμού μεταναστών σ αυτά είναι εγκληματική ενέργεια για την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική συνοχή.
Χρειάζεται σχέδιο ,χρειάζεται σύνεση και όχι επικοινωνιακού τύπου πυροτεχνήματα και ειδικά από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του νησιού μας.
Ο κυβερνητικός βουλευτής προχθές σε δηλώσεις του προανήγγειλε δημιουργία νέου χώρου παραμονής με πιθανή μελλοντική λειτουργία σωφρονιστικού καταλύματος. Η «προίκα» της ΒΙΑΛ όπως έλεγε ο κ. Μουζάλας είναι ένα πολύ κακό παράδειγμα ,δεν χρειάζεται δεύτερο.
Οι Χιώτες δεν είναι ιθαγενείς να αρέσκονται στις χάντρες και στα καθρεφτάκια. Το κράτος δεν είναι έμπορος να κάνει συναλλαγές ανατολίτικου παζαριού φορτώσου hot spot, πάρε δώρο φυλακές. Τα έργα που χρειάζεται ο τόπος μας αποτελούν υποχρέωση της πολιτείας και δεν πρέπει να συνδέονται με το μεταναστευτικό. Όποιος το κάνει αυτό προφανώς δεν νοιώθει Χιώτης.
Ξυπνήστε ,κάθε μέρα στο νησί μας φτάνει ένα ολόκληρο χωριό.

https://www.samostoday.gr/…/7223-ti-anaferei-i-p-y-samou-gi…
(το πολεμικό ανακοινωθέν της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Βαθύ)