Αναβολή της συνεδρίασης του ΚΑΣ για τον Θόλο ζητούν Τριαντάφυλλος, Καραβασίλης, Σκούφαλος

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 24/02/2021 - 07:03

Την αναβολή συνεδρίασης του ΚΑΣ, όσον αφορά την περιοχή του Θόλους, ζητούν εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων Κ. Τριαντάφυλλος, Γ. Καραβασίλης και Μ. Σκούφαλος.

Ως γνωστόν το ΚΑΣ συνεδριάζει σήμερα επί αιτήματος του υπουργείου Μετανάστευσης για δημιουργία Δομής Μεταναστών στην περιοχή Θόλους.

Στην σχετική επιστολή τους οι τρείς επιεφαλής επισημαίνουν:

Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, επειδή λάβαμε γνώση σήμερα, σχετικά με το οτι ότι έχει τεθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα εγκατάστασης υπερδομής στη θέση Παχύ Θόλους της Χίου, παρακαλούμε όπως κάνετε δεκτό το αίτημα που υποβάλλουμε με την παρούσα επιστολή μας, περί αναβολής της συζήτησης και προσδιορισμού αυτής στην επόμενη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου καθώς  συναποτελούμε Επιτροπή με Δημοτικούς συμβούλους, Τοπικές κοινότητες, φορείς και κατοίκους του νησιού της Χίου, μεταξύ των οποίων δικηγόροι και μηχανικοί, οι οποίοι δύνανται να εισφέρουν κρίσιμα στοιχεία στο υπό συζήτηση αίτημα του Υπουργείου Μετανάστευσης.

Ωστόσο εξαιτίας του γεγονότος οτι λάβαμε γνώση μέσω διαδικτύου σήμερα για την συζήτηση της συγκεκριμένης θέσης, ενώ μόλις πριν από οκτώ ημέρες το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου είχε αποφανθεί αρνητικά για την θέση αυτή και είχε προταθεί άλλη θέση επί της οποίας επίσης απεφάνθη αρνητικά , είναι σημαντικό να εισφέρουμε στοιχεία για τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εγκατάστασης τόσο στην ευρύτερη περιοχή όσο όμως και στα ευρήματα αρχαιολογικής αξίας που ενυπάρχουν στην ίδια θέση.

 

 

 

i_apofasi_ton_hioton_einai_kamia_domi_sto_nisi

Σχετικά Άρθρα