Ανδ. Μιχαηλίδης:"Να στηρίξει η κυβέρνηση μικρές επιχειρήσεις και εργαζόμενους"

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 03/06/2020 - 14:03

Την εκτίμηση ότι η κατάσταση στην οικονομία θα είναι εξαιρετικά δύσκολη το επόμενο χρονικό διάστημα για ένα μεγάλο ποσοστό μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εξέφρασε με δηλώσεις του ο βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης καλώντας την κυβέρνηση να στηρίξει την ρευστότητα  των επιχειρήσεων αυτών.

«Χρειάζονται γενναία μέτρα εμπροσθοβαρούς στήριξης της ρευστότητας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων καθώς ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές που έκλεισαν λόγω της πανδημίας δεν θα τα καταφέρουν», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Δύσκολη όμως εκτιμά ότι είναι η κατάσταση και για την τοπική οικονομία καθώς, όπως αναφέρει ο βουλευτής Χίου, εκτός όλων των άλλων και η αγορά της Τουρκίας, που αποτελούσε ένα μεγάλο τμήμα του τουριστικού μας ρεύματος, θα αργήσει να ανοίξει.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η Τουρκία θα είναι από τις τελευταίες χώρες που θα ανοίξουν λόγω της πανδημίας, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλήγμα στην τοπική μας αγορά», ανέφερε.

Παράλληλα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης ζητά από την Κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τμήμα από το «μαξιλάρι» που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την στήριξη της οικονομίας και των εργαζομένων, εκτιμώντας ότι τα χρήματα της ΕΕ θα επιφέρουν αυξημένα μέτρα εποπτείας καθώς, όπως υπογράμμισε, δεν δίνονται χωρίς προϋποθέσεις.

na_stirixei_i_kyvernisi_mikres_epiheiriseis_kai_ergazomenoys

Σχετικά Άρθρα