Ανταπάντηση από την "Χίος μπροστά" στον Δήμαρχο

Πέμ, 24/12/2020 - 06:13

Ο κ. Δήμαρχος αντί να μας κάνει μαθήματα «νομιμότητας» και «χρηστής διοίκησης», από τα οποία απέχει παρασάγγας, για να αποφύγει την ουσία της αποκάλυψής μας για τις απευθείας αναθέσεις, καλό είναι να δει και το γράμμα και το πνεύμα του κάθε νόμου που επικαλείται. Γιατί η χρηστή διοίκηση και η νομιμότητα δεν προβλέπει ούτε κατατμήσεις έργων και προμηθειών για να γίνονται απευθείας αναθέσεις, ούτε πολύ περισσότερο τον εμποδίζει να δημοσιοποιεί πλήρως τις ανάγκες του Δήμου προς όλους τους προμηθευτές.

Ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να αντιληφθεί ότι έχουμε προσπεράσει προ πολλού τις δεκαετίες του 80 και του 90 και βρισκόμαστε στο 2020 με απαιτήσεις πλήρους διαφάνειας και δημοσιότητας. Γιατί καμία «νομιμότητα» δεν μπορεί να δικαιολογήσει αναθέσεις 2 εκατομμυρίων Ευρώ και βεβαίως καμία ηθική. Πολλώ μάλλον η χρηστή διοίκηση που επικαλείται δεν προβλέπει πουθενά αναθέσεις σε συγγενείς, κομματικούς φίλους και μάλιστα εν κρυπτώ .

Ας εξηγήσει, όπως είπε μετά τα Χριστούγεννα τα 2 εκατομμύρια απευθείας αναθέσεις. Ας μας εξηγήσει γιατί κατατμήθηκε το έργο και διατέθηκαν 141.000 για ηλεκτρολογικό υλικό, χωρίς τις εργασίες τοποθέτησης λαμπτήρων. Ας εξηγήσει γιατί κατατμήθηκε το έργο και ανατέθηκαν 110.000 για αποψιλώσεις, ομοίως δε για εργασίες πλακοστρώσεων 77.000 για να του αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά.

Ας μην κρύβεται πίσω από τις υπηρεσίες καθώς όλες οι εγκρίσεις και οι αναθέσεις γίνονται με υπογραφές δικές του και των αντιδημάρχων του και όχι των υπηρεσιών.

Άλλωστε είναι αμιγώς «πολιτική απόφαση» το ποιές από τις προβλεπόμενες διαδικασίες μπορεί η κάθε δημοτική αρχή να ακολουθήσει.

Είναι πασιφανές τελικά γιατί λυσσαλέα αρνείται να εφαρμόσει το πλαίσιο και τις ενέργειες διαφάνειας που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο στην μονοθεματική συνεδρίαση που προκαλέσαμε. Δεν θέλει και δεν μπορεί να λειτουργήσει σε συνθήκες διαφάνειας

 

 

Σχετικά Άρθρα