Αντί προβληματικών κατοικιών στο Χριστό φοιτητικές κατοικίες

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ- ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 15/02/2024 - 09:38
Ηχητικό απόσπασμα: 

Την πρόταση να κατασκευαστούν στο Χριστό Βαρβασίου φοιτητικές κατοικίες, με δεδομένο ότι ο φοιτητικός πληθυσμός φθίνει και οι επερχόμενες αλλαγές με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα επηρεάσουν περεταίρω την έλευση στο νησί νέων φοιτητών, καταθέτει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Χίο, Σταύρος Μιχαηλίδης.

Σε συνέντευξή του το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ο κύριος Μιχαηλίδης επεσήμανε ότι αύριο το πρωί ο υπουργός εργασίας θα απαντήσει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για το ζήτημα των εργατικών κατοικιών Χριστού Βαρβασίου.

Ο ίδιος ζητά οι ιδιοκτησίες των προβληματικών κατοικιών να απαλλοτριωθούν και να εξασφαλιστεί στους ιδιοκτήτες κατοικία. Στο χώρο που θα απελευθερωθεί από την κατεδάφισή τους, ως ένα πρόσθετο κίνητρο για την προσέλκυση φοιτητών στα τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, προτείνει να ανεγερθούν φοιτητικές κατοικίες.

«Με την ερώτησή μου περιγράφω το πρόβλημα των εργατικών κατοικιών, το θέμα όμως είναι να ξεφύγουμε από τα λόγια και μετά τη σύσκεψη στη ΔΥΠΕ, να περάσουμε στις δεσμεύσεις. Δεσμεύεται η Κυβέρνηση;», ανέφερε ο Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο στο νόμο που είχε ψηφιστεί το 2001 επί υπουργίας Ελπίδας Τσουρή, όπου υπήρχε διάταξη που εξασφάλιζε την αποζημίωση των ιδιοκτητών διαμερισμάτων και την επιδότηση ενοικίου για τρία χρόνια, γίνονταν αναφορά ότι οι πολυκατοικίες είναι κατεδαφιστέες.

«Θα τους φέρω προ των ευθυνών τους ότι αν σπάσει κι ένα κεφαλάκι θα έχουν ευθύνη», τόνισε ο Βουλευτής.

Σχετικά Άρθρα