Αντιμετώπιση φαινομένου υποχώρησης του εδάφους στην περιοχή Αγία Παρασκευή (Καστέλο)

Ανακοίνωση της ΛΑΣ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 27/02/2019 - 19:15

Στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής (Καστέλο) και επί της οδού Χίου- Καρδαμύλων, στην οποία έχουν συμβεί τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα, διαπιστώθηκαν, εδώ και καιρό, από τους κατοίκους θραύσεις του οδοστρώματος και ρήγματα τα οποία δεν ήταν επιφανειακά, αλλά εισχωρούσαν σε βάθος κάτω από την άσφαλτο.

Μετά από κινητοποίησή τους και καταγγελία του φαινομένου στην Αστυνομία Χίου, τοποθετήθηκαν προειδοποιητικοί κώνοι και συνεργείο σφράγισε τις ρωγμές του οδοστρώματος.

Το παράδοξο, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, είναι ότι τα όμβρια ύδατα συνεχίζουν και μετά τη σφράγιση των ρωγμών να χάνονται κάτω από το οδόστρωμα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι κατολισθήσεις χωμάτινων και πέτρινων όγκων από την πλευρά της οδού που βρίσκεται προς το λιμανάκι της Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν και ζημιά σε παρακείμενο κατάστημα, ενισχύουν την πιθανότητα να οφείλεται στην καθίζηση του εδάφους και την εμφάνιση των ρωγμών και των οπών, που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου οφείλουμε να προστατέψουμε τη ζωή των συμπολιτών μας, μιας και παρόμοια φαινόμενα στο παρελθόν δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα, ευτυχώς χωρίς θύματα.

Με δεδομένο ότι ο εν λόγω δρόμος ανήκει στην ευθύνη του Δήμου Χίου, ζητάμε να διερευνηθεί το φαινόμενο πριν έχουμε χειρότερα από κάποια ξαφνική υποχώρηση του εδάφους, όπως έγινε πριν λίγα χρόνια στο Βροντάδο στην περιοχή Αγ. Γεωργίου.

Στα πλαίσια αυτά πρέπει να κινητοποιηθεί η υπηρεσία άμεσα, για την έρευνα και την πρόληψη μιας απευκταίας κατάστασης, ενημερώνοντας και τους ενδιαφερόμενους κατοίκους κι εμάς ως ενδιαφερόμενη παράταξη.

Ευχαριστούμε, για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου.

Ο επικεφαλής, Μάρκος Σκούφαλος, Δημοτικός Σύμβουλος.

markos_skoyfalos_fainomena_ypohorisis_toy_dromoy_sto_kastelo

Σχετικά Άρθρα