Αντίθετη με την εκδήλωση για τον Παντελεήμονα Φωστίνη η ΠΕΑΕΑ

Ανακοίνωση του Τοπικού Παραρτήματος Χίου
Πέμ, 28/02/2019 - 15:32

«Πείθεσθε και υπήκειτε τοις ηγουμένοις, κατά τας Γραφάς. Και σήμερον ηγούμενοι είναι οι Γερμανοί τους οποίους έστειλεν ο Θεός...» Μητροπολίτης Φωστίνης 1941 (εφ. Προοδευτική Εύβοια, φ. 53, 12-12-1975 – κείμενο από τον Βασίλη Κούτσικα)

Η Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας Παράρτημα Χίου στην ιστορική διαδρομή της τιμά εκείνους που πάλεψαν ενάντια στους φασίστες εισβολείς στη χώρα μας και τους ντόπιους συνεργάτες τους κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του πολέμου. Η Ιστορική Αλήθεια δεν ξεγράφεται. Η απελευθέρωση της Ελλάδας και της Χίου έγινε από το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ.

Με βάση τα παραπάνω και με αφορμή εκδήλωση προς τιμή του Μητροπολίτη Παντελεήμονος Φωστίνης, ο Σύλλογος μας εκφράζει την αντίθεση του για την συγκεκριμένη εκδήλωση, που σκοπό έχει να ξεπλύνει ένα φανατικό υπηρέτη του τότε αστικού καθεστώτος, για πάνω από πενήντα χρόνια. Να ξεπλύνει τη συμβολή του στο αιματοκύλισμα του νησιού στέλνοντας στο θάνατο, στις φυλακές και τα ξερονήσια δεκάδες αγωνιστές, δεκάδες κομμουνιστές .

 Χρησιμοποίησε την θέση του Αρχιερέα υπηρετώντας τη ντόπια και ξένη αστική τάξη για την προώθηση των συμφερόντων της ενάντια στο Λαό και τους Αγωνιστές του.

Πήγε στο Κάιρο για να πατάξει τη «λέπρα» του κομμουνισμού περιφερόμενος κήρυκας στους προσφυγικούς καταυλισμούς και τα στρατόπεδα των εγκλείστων αντιφασιστών στρατιωτών.

Στη Χίο έφτασε με ειδική αποστολή επιλεγμένος από την Ιερά Σύνοδο καταλαμβάνοντας τη θέση του συκοφαντημένου και παράνομα καθαιρεμένου ΕΑΜΙΤΗ Μητροπολίτη Ιωακείμ Στρουμπή. Οδήγησε από άμβωνος χρησιμοποιώντας κάθε βρώμικο τρόπο στις φυλακές, τις εξορίες αλλά και στο εκτελεστικό απόσπασμα δεκάδες Χιώτες Αγωνιστές μεταξύ αυτών και τον Ηρωικό Μεσανατολίτη Αγωνιστή Παπά Νικόλα Ξενάκη.

Καλούμε το Χιώτικο Λαό να προβληματιστεί για το τι υπηρετούν αυτές οι εκδηλώσεις που τιμούν όσους συμμετείχαν στο έγκλημα κατά του αγωνιζόμενου λαού στέλνοντας στο απόσπασμα τα καλύτερα παιδιά του, φουσκώνοντας τα πανιά διάφορων αντιδραστικών δυνάμεων

Τέλος καλούμε όλους τους Χιώτες και Χιώτισσες να πάρουν μέρος στην καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Κυδιάντα την Κυριακή 3/3/2019 στις 11 το πρωί τιμώντας τα θύματα ενός αγώνα που ξεκίνησε και παραμένει επίκαιρος παρά ποτέ.

                                                                                    Τοπικό Παράρτημα Χίου

Σχετικά Άρθρα