Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Απαντά το Νομικό Πρόσωπο για τις χορτοκοπές στους παιδικούς

Πέμ, 16/05/2019 - 10:57

Τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησαν φέτος οι χορτοκοπές στους παιδικούς σταθμούς εξηγεί σε ανακοίνωσή του το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία τους. Επισημαίνει δε ότι ειδικά για τον παιδικό σταθμό της Καλλιμασιάς, απ' όπου και η καταγγελία, ο φορέας έχει βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες, γεγονός που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι έχει αυθηθεί κατά 300% την τελευταία 4ετία η δυναμικότητά του.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

"Σε συνέχεια ανάρτησης σε τοπικό ΜΜΕ για το θέμα της χορτοκοπής στον Παιδικό Σταθμό της Καλλιμασιάς που λειτουργεί υπό την ευθύνη της υπηρεσίας μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε του πολίτες της Χίου, ότι το ΝΠΔΔ υπερβάλλοντας πολλές φορές των δυνάμεων του, έχει καταφέρει  να φέρει σε πέρας λίαν επιτυχώς την ενασχόληση με πλείστα αντικείμενα.

Αναγκάζεται εξαιτίας του φόρτου εργασίας, να προβαίνει σε προγραμματισμό επιτέλεσης αυτών. Εφέτος λόγω των δυσμενών για την εποχή καιρικών συνθηκών, αποφασίσθηκε η αναβολή των χορτοκοπών στους αύλειους χώρους των παιδικών. Επίσης ταυτοχρόνως υπήρχε σωρεία εκδηλώσεων Πανελλήνιας εμβέλειας τις οποίες έπρεπε να φέρει εις πέρας. Άλλωστε οι φετινές θερμοκρασίες δεν ήταν οι πλέον ιδανικές για τον αυλισμό νηπίων και βρεφών.

 Όσον αφορά τις αναφορές για άλλες εκδηλώσεις που έγιναν με συνδιοργάνωση του ΝΠΔΔ παραπέμπουμε στην ανάδραση της τοπικής κοινωνίας από την επιτυχή διοργάνωση αυτών.

          Η δε βελτίωση των συνθηκών στον παιδικό σταθμό της Καλλιμασιάς είναι δεδομένη και αυταπόδεικτη καθώς οι κάτοικοι του χωριού και των ομόρων περιοχών έχουν εμπιστευθεί τα παιδιά τους στα χέρια των παιδαγωγών μας σε ποσοστό  300%  καθώς αυξήθηκαν  τα φιλοξενούμενα νήπια και βρέφη από 15 προ τετραετίας σε 53 σήμερα."

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 07/12/2019 - 09:51

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, δήλωσε πως έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού, οι συντάξεις Ιανουαρίου, θα καταβληθούν νωρίτερα από το προβλεπόμενο και συγκεκριμένα από τις 18 Δεκεμβρίου εν όψει των Χριστουγέννων.

Εν συνεχεία, σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων για τους εργαζόμενους, ο υφυπουργός Εργασίας δήλωσε:

«Στις απαράδεκτες περιπτώσεις που βλέπουμε εργοδότες να ζητούν πίσω το δώρο από τους εργαζόμενούς τους έπειτα από την καταβολή του σε αυτούς, προτρέπουμε τους εργαζόμενους να κάνουν καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας. Υπάρχει τρόπος επιβεβαίωσης και εάν αυτό συμβαίνει, θα κινηθούμε και εμείς ποινικά.».

Εν συνεχεία ο κ. Μηταράκης αναφερόμενος στο επικουρικό σύστημα ασφάλισης, τόνισε πως αυτή τη στιγμή το υπάρχων σύστημα έχει πολύ χαμηλή απόδοση, ενώ με τη μετάβαση στη νέα κεφαλαιοποιητική επικουρική, αυτό θα αλλάξει. Εν συνεχεία, ερωτηθείς σχετικά με τη μετάβαση στο νέο κεφαλαιοποιητικό σύστημα επικουρικής, ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε:

«Η νέα επικουρική ξεκινάει από 01 Ιανουρίου 2021 για τους νέους ασφαλισμένους. Προχωράμε στην κεφαλαιοποίηση της επικουρικής, δίνοντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερες αποδόσεις στις επικουρικές συντάξεις σε σχέση με το ισχύον καθεστώς», ενώ συμπλήρωσε:

«Οι παλιοί συνταξιούχοι είναι απόλυτα διασφαλισμένοι όσον αφορά την καταβολή των συντάξεών τους και δεν θα υπάρξει καμία επίπτωση για αυτόν που σήμερα εργάζεται ή έιναι συνταξιούχους. Το δημόσιο ΕΤΕΑΕΠ θα στηρίξει αυτές τις παλιές συντάξεις.»

«Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις συντάξεις, έχουμε επιταχύνει το ρυθμό έκδοσης και το μεγάλο μας στοίχημα είναι η ΑΤΛΑΣ ψηφιακή σύνταξη, καθώς έχουμε στόχο από το καλοκαίρι του 2020 να εκδίδεται το 1/3 των συντάξεων ψηφιακά και από το 2021 το ποσοστό αυτό να φτάσει το 90%», κατέληξε ο υφυπουργός Εργασίας.