Απαντά στη Συμμαχία Αξιών η Δημοτική Αρχή

Τετ, 03/03/2021 - 16:14

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων ή για έλλειψη ενημέρωσης εγκαλεί η Δημοτική Αρχή την παράταξη της Συμμαχίας Αξιών, με αφορμή την πρόσφατη πρότασή της για την λήψη μέτρων από το Δήμο για τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου του Δήμου:

"Για πολλοστή φορά, δημοσιεύτηκαν ανακοινώσεις που είτε έχουν στόχο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων είτε φανερώνουν ότι ο κ. Τριαντάφυλλος και η παράταξή του είναι ανενημέρωτοι για τις ενέργειες που γίνονται από το Δήμο Χίου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης στο νησί, χρησιμοποιώντας λεκτικά πυροτεχνήματα άνευ ουσίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι έχουν γίνει εντατικές απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες του νησιού μας σύμφωνα με όσα έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ καθώς, επίσης, και σε σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19 στον μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό.

Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, θα θέλαμε εγγράφως να ενημερωθούμε αναφορικά με τις καταγγελίες που επικαλείται ο κ. Τριαντάφυλλος και ειδικότερα να γίνει αναφορά των σχολείων που δεν απολυμάνθηκαν κατόπιν δικού τους αιτήματος προς τον Δήμο.

Ακολούθως, επισημαίνεται -ακόμη μία φορά- ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν διανεμηθεί 30.000 προστατευτικές μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις.

Όσο δε για τα αντισηπτικά, τονίζεται ότι ήδη έχουν δοθεί επαρκείς ποσότητες σε όλες τις σχολικές μονάδες σε δύο φάσεις, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε στη Συμμαχία Αξιών ότι οι δημότες μας σε τακτά χρονικά διαστήματα με δελτία τύπου και με ευθύνη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού γνωρίζουν ότι λειτουργούν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές που προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη (τηλέφωνα: 2271350053 και 2271350057).

Επίσης, παρόλο που έχει γίνει εκτενής αναφορά, επαναλαμβάνουμε ότι από τον μήνα Νοέμβριο υπάρχει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Plus το οποίο παρέχει υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες του νησιού (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2271350056, 2271350058) καθώς και η Συμβουλευτική Γυναικών (2271350040 και 2271350075)."

Σχετικά Άρθρα