Χίος, Κυριακή 5 Ιουλίου

Απαντούν σε ΝΟΔΕ και Ν.Μηταράκη ο Αν. Μιχαηλίδης και η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ

Δευ, 09/12/2019 - 13:23

Απαντούν στη ΝΟΔΕ Χίου και τον Κυβερνητικό Βουλευτή, ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Ε. Χίου του κόμματος αναφορικά με τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού αλλά και με την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική.

Σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν:

"Σε ανακοίνωση της εξαφανισμένης ΝΟΔΕ Χίου, οφείλουμε να απαντήσουμε σε όλα, για την αποκατάσταση της πραγματικότητας και την αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων.

5 μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ,5 μήνες αλαλούμ και παλινδρομήσεων όσο αφορά την διαχείριση του Προσφυγικού-μεταναστευτικού και όχι μόνο.

 Οφθαλμοφανές και αναμενόμενο το φιάσκο της κυβέρνησης για το προσφυγικό, μετά και την αποκάλυψη της επιστολής του κ. Χρυσοχοΐδη που μαρτυρεί το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο προσφυγικό ζήτημα και το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει με την ανευθυνότητα της.

Διαψεύδονται πλήρως οι πομπώδεις εξαγγελίες του κυβερνητικού βουλευτή, αφού όπως δηλώνει ο Αρμόδιος Υπουργός, τα κλειστά κέντρα θα λειτουργούν παράλληλα με τις υπάρχουσες ανοιχτές δομές και επιπλέον σε δήλωση-απάντηση του, κουβέντα για κλείσιμο της ΒΙΑΛ.

Εύκολα τα λόγια, κ. Μηταράκη, αλλά η διακυβέρνηση και η διαχείριση τόσο σοβαρών και ευαίσθητων ζητημάτων προϋποθέτει σχέδιο και υπευθυνότητα.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθυστέρησε για 4 μήνες το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων δημιουργώντας χάος στα νησιά με τους αιτούντες άσυλο να εκτοξεύονται από τις 15.000 στις αρχές Ιουλίου περίπου στις 40.000 και αποφάσισε να μετατρέψει, την Χίο την Λέσβο, Σάμο, Κω και Λέρο σε απέραντες φυλακές κατατρεγμένων ανθρώπων.

Επειδή όμως γίνεται αναφορά στην φύλαξη των θαλασσίων συνόρων και μάλιστα ως μομφή στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν το έπραξε, ρωτάμε ευθέως την ΝΟΔΕ Χίου, τι εννοεί ακριβώς και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να τα φυλάξουν. Για εμάς αυτό σημαίνει αποτροπή στην θάλασσα με οδυνηρό επακόλουθο πνιγμούς αθώων ψυχών.

Επίσης να μας ενημερώσει πόσες αφίξεις προσφύγων-μεταναστών είχαμε το 5μήνο της διακυβέρνησης της ΝΔ στην Χίο και σχετικά με την αποσυμφόρηση της Χίου, ποιος είναι ο ακριβής αριθμός όσων έφυγαν με το πρόγραμμα μετεγκαταστάσεων σε αυτό το διάστημα.

Σχετικά με την οικονομία, είναι κωμικό αυτοί που χρεοκόπησαν την χώρα να μιλούν ότι παρέλαβαν διαλυμένη οικονομία. Λίγη ντροπή, παραλάβατε ένα τεράστιο απόθεμα των 37,5 δις και με αυτά αντί να ελαφρύνετε την μεσαία τάξη, που διατυμπανίζετε ότι νοιάζεστε, μειώσατε τον ΕΝΦΙΑ για περιουσίες πάνω από 1 εκατ. ευρώ, μειώσατε τον ΦΠΑ επί των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων με αποτέλεσμα να μη έχετε χρήματα για να δώσετε κοινωνικό μέρισμα.

Για τον άλλο μύθο της ανάπτυξης και του ψέματος περί μηδενικής προοπτικής ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτουν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα ψεύδη.

 Το ΑΕΠ αυξήθηκε το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο κατά 1,4% και 2,8% αντίστοιχα, δηλαδή πάνω από 2% στο πρώτο εξάμηνο του 2019.

Εμείς ρωτάμε την ΝΟΔΕ που αρέσκεται σε ατάκες και λόγια του αέρα, Για το 2020, που θα έχουμε αποκλειστικά κυβέρνηση ΝΔ, πόση θα είναι η ανάπτυξη; Γιατί προεκλογικά είχαν τάξει ανάπτυξη 4%, μόλις ανάλαβαν την διακυβέρνηση πήγε στο 3%, ο προϋπολογισμός αναφέρει τώρα 2,8% ανάπτυξη, ενώ όλοι οι διεθνείς οργανισμοί κάνουν λόγο για 2%.

Περιμένουμε και φυσικά θα συγκρίνουμε.

Όσο αφορά την εξωτερική πολιτική, πάει πολλή να μιλάτε εσείς, γιατί προκειμένου να υφαρπάξετε την ψήφο των πολιτών δεν διστάσατε να αξιοποιήσετε κατά κόρον τα εθνικά μας θέματα, κάνατε σημαία τον διχασμό στη συμφωνία των Πρεσπών για να κερδίσετε λίγες ψήφους και μόνο. Διχάσατε την χώρα, την βγάλατε με περικεφαλαίες στο δρόμο από μικροπολιτική σκοπιμότητα και μόνο. Τώρα όμως ως Κυβέρνηση, τσιμουδιά.

Επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε ένα συνεκτικό μήνυμα σε διεθνές επίπεδο, ότι η Ελλάδα επέστρεψε όχι μόνο ως ισχυρός οικονομικός παίκτης στην περιοχή, αλλά και ως ισχυρός γεωπολιτικός παράγοντας και ως πρότυπο κοινωνίας που αγωνίζεται για συγκεκριμένες αξίες.

Η ΝΔ επέλεξε να ακολουθήσει μια άκρως επικίνδυνη ακροδεξιά πολιτική με την συνεργασία των φιλικών της ΜΜΕ, όπου αρέσκεται ο κυβερνητικός βουλευτής να προπαγανδίζει άνετα και στα οποία η πλειοψηφία των δημοσιογράφων έχουν μεταπηδήσει πλέον στα έδρανα της ΝΔ και άλλοι σε κυβερνητικές θέσεις.

Η ΝΔ επέλεξε να μας κατατάξει στον χάρτη των πιο μισαλλόδοξων και σκοταδιστών σε όλη την Ευρώπη, επέλεξε να μετατρέψει το κράτος σε παραμάγαζο όπου βολεύτηκαν «άριστοι», φίλοι, συγγενείς, προεκλογικοί προπαγανδιστές και αποτυχημένοι πολιτευτές.

Αυτό είναι το Άριστο κράτος της ΑκροΔεξιάς σας, να το χαίρεστε!"

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 05/07/2020 - 08:38

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πλούσια διήμερη περιοδεία της Βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ, Μαρίας Κομνηνάκα, στη Χίο.

            Την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή της στους εργαζόμενους του Δήμου Χίου, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των εργαζομένων από το ΔΣ του σωματείου των ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι έθεσαν μεταξύ άλλων το ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου, την εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες όπως στην καθαριότητα. Επισήμαναν την αλλαγή που προετοιμάζεται στον χαρακτήρα των ΚΕΠ, τα οποία θα λειτουργούν προς όφελος των επιχειρηματιών. Ακόμα, μίλησαν για τους εργαζόμενους της καθαριότητας και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», οι παρά τις δύσκολες συνθήκες εργασίας τους, ιδίως την περίοδο της πανδημίας, δεν εντάσσονται μόνιμα στα ΒΑΕ.

            Στη συνέχεια συναντήθηκε με του εργαζόμενους της Περιφέρειας όπου της επέδωσαν υπόμνημα με τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ως αποτέλεσμα της συνειδητής πολιτικής των Κομμάτων που κυβέρνησαν εναλλάξ με τα σχέδια «Καλλικράτης» και «Κλεισθένης», η Περιφέρεια οδηγήθηκε στην υποβάθμισης υπηρεσιών, στην υποστελέχωση, που με τη σειρά τους οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση, την εντατικοποίηση της δουλειάς. Οι κυβερνήσεις  μεταφέρουν αρμοδιότητες στην Τοπική Διοίκηση, χωρίς όμως να δίνουν και τους ανάλογους πόρους. Αναδείχθηκε η ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.

 

            Τέλος, συναντήθηκε με το ΔΣ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου (ΠΟΑμεΑΒΑ). Εκεί, συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα των ΑμεΑ στην ιδιαίτερη περίοδο της πανδημίας. Το σύνθημα της κυβέρνησης της ΝΔ "μένουμε σπίτι" χωρίς την αντίστοιχη βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες δημιούργησε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Οι μεγάλες ελλείψεις στην υγεία, την πρόνοια που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στα νησιά, το κρίσιμο πρόβλημα της πρόσβασης, τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα δικαιώματα των γονιών ΑμεΑ, η πολιτική περικοπών των ΚΕΠΑ που υπηρετούν οι κυβερνήσεις,  απασχόλησαν μεταξύ άλλων τη συζήτηση.

            Η πρόεδρος της ΠΟΑμεΑΒΑ και του τοπικού Συλλόγου ΑμεΑ, Σοφία Μιχάλα, τόνισε ότι τα προβλήματα τα οποία απασχολούν τα ΑμεΑ και για τα οποία αγωνίζονται είναι προβλήματα κοινά με του υπόλοιπου λαού. Απασχολούν σειρά ευπαθών ομάδων και τα μέλη των οικογενειών μας. Η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε τη σταθερή στήριξή του ΚΚΕ στα ΑμεΑ, την πολιτική ανάδειξης πολλών σχετικών ζητημάτων από το ΚΚΕ για τη δουλειά, την ασφάλιση, το εισόδημα, την υγεία, την Ειδική Αγωγή ενώ στάθηκε στην πρόταση του Κόμματος για τη μόνιμη επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και την κατάργηση του στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, που δεν έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα κόμματα, ως πρόταση που ανακουφίζει και τις ευπαθείς ομάδες των ΑμεΑ.

            Το απόγευμα της ίδιας μέρας περιόδευσε στο χωριό Συκιάδα της Βόρειας Χίου όπου μίλησε σε κατοίκους στην Πλατεία.

           

 

            Την Παρασκευή 3/7 η βουλευτής του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Λιμεναρχείο Χίου όπου θίχτηκαν τα ζητήματα των ελλείψεων σε προσωπικό, και της προστασίας των εργαζομένων από την πανδημία, το ζήτημα του προσφυγικού, καθώς και τα ζητήματα της όξυνσης των ανταγωνισμών στην περιοχή με την επικίνδυνη εμπλοκή της ελληνικής αστικής τάξης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, να ρίχνει λάδι στη φωτιά προμηνύοντας δυσάρεστες εξελίξεις για τους λαούς.

            Κατόπιν συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Χίου. Η βουλευτής σημείωσε ότι το ΚΚΕ διεκδίκησε την καταβολή εκτάκτου επιδόματος για αυτούς τους εργαζόμενους που ήταν στην πρώτη γραμμή όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται χειροκροτήματα ανέφερε αλλά ουσιαστική στήριξη, ατομικά μέσα προστασίας όχι μονάχα σε έκτακτες συνθήκες. Η Βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους «αφανείς ήρωες» όπως είπε χαρακτηριστικά να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά.

            Επόμενη στάση ήταν οι εργαζόμενοι της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου στην Καρδαμάδα. Κύριο ζήτημα για το ΚΚΕ και για όλους τους εργαζόμενους είναι η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και όχι η ανασφάλεια των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, όπως είπε.

            Στη συνέχεια η Μ. Κομνηνάκα επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Χίου τη στιγμή μάλιστα που βρίσκονταν σε παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Ζητήματα αιχμής στην παρέμβαση των εργαζόμενων αλλά και της Βουλευτή του ΚΚΕ η μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και το σταμάτημα της εργασιακής ομηρίας μέσω ΟΑΕΔ, η ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγεινά Επαγγέλγματα που κατέθεσε το ΚΚΕ με τη μορφή σχεδίου νόμου και απορρίφθηκε από τα Κόμματα του κεφαλαίου, η στήριξή τους σε όλα τα επίπεδα για τη μάχη που δίνουν για την υγεία του λαού όχι με χειροκροτήματα αλλά με πράξεις όπως είπε χαρακτηριστικά.

            Το μεσημέρι, επίσκεψη πραγματοποίησε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, συζητώντας και τις σχετικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ στη Βουλή για επάνδρωση σε μέσα αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης γενικότερα της πυροπροστασίας στη Χίο με μόνιμους εργαζόμενους.

            Τελευταίος σταθμός ήταν η επίσκεψή της το απόγευμα στο χωριό Νένητα όπου συνομίλησε με κατοίκους στην κεντρική πλατεία.