Απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας: Θα είναι μόνη σε δυσκολία που θα προκύψει με τους στόλους

Δευ, 24/08/2020 - 22:21

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Υποστήριξε ότι η στάση της Ελλάδας είναι  ενάντια στις σχέσεις καλής γειτονίας εκαι απείλησε για μία ακόμα μια φορά λέγοντας πως «ο τούρκικος στόλος θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της Τουρκίας στην περιοχή» ενώ όσοι βγουν μπροστά στις περιοχές τις οποίες έχει κηρύξει NAVTEX η Τουρκία «θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης: 

«Η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να κηρύξει NAVTEX στην περιοχή. Αυτή είναι μια δύστροπη κίνηση της Ελλάδας. H Ελλάδα με την στάση αυτή, που είναι εναντίον στις σχέσεις καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου έριξε τον εαυτό της σε ένα χάος το οποίο δεν θα μπορεί να βγει μόνη της. Απο εδώ και πέρα η Ελλάδα θα είναι υπεύθυνη για οποιοδήποτε αρνητικό γεγονός στην περιοχή και θα είναι η μόνη χώρα που θα ζημιωθεί. Όπως ξέρουμε εμείς πρέπει να ξέρουν και οι Έλληνες γείτονες μας πως όσοι ρίχνουν την Ελλάδα μπροστά στον τούρκικο στόλο θα την αφήσουν μόνη σε ενδεχόμενο δυσκολίας.

Η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει ούτε ένα βήμα από τη δράση του Ορούτς Ρείς ούτε από την δράση του ναυτικού μας που το συνοδεύει. Αντιθέτως θα κινηθεί πιο αποφασιστικά για να υποστηρίξει τα δικαιώματα της στην περιοχή. Αυτοί που πρέπει να το σκεφτούν το τι θα συμβεί και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες είναι αυτοί που θα βγουν μπροστά μας στις περιοχές τις οποίες έχουμε κηρύξει NAVTEX».

Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα