Χίος, Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας στη Μυτιλήνη

Κυρ, 24/06/2018 - 22:56
Υστατη διαμαρτυρία

Σε απεργία πείνας έξω από τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατέβηκε από σήμερα Κυριακή το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης.

Με μια επιγραφή που γράφει «ΜΟΡΙΑ SOS ΔΩΣΤΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ» ο κ. Τρακέλλης δηλώνει ότι οδηγήθηκε στη σημερινή του αντίδραση με αφορμή τη σημερινή πυρκαγιά που έκαψε άλλα 10 στρέμματα ελαιώνα έξω από τον καταυλισμό.

«Δεν πάει άλλο» δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της Μόριας. Και συμπληρώνει: «Από το 2015 ζούμε τη συνεχή καταστροφή του χωριού μας. Φτάσαμε σε υποδομές χώρων υγιεινής για 800 άτομα να ζουν κάπου 8.000 άτομα. Τα λύματα χύνονται μέσα στους παρακείμενους χείμαρρους και καταλήγουν στη θάλασσα περνώντας μέσα από τις ιδιοκτησίες μας. Σκουπίδια παντού, βρώμα και κουνούπια. Έχει καταστραφεί κάθε έννοια ζωής στο χωριό με υγεία και ασφάλεια».

Σύμφωνα με τον κ. Τρακέλλη κατά τις συναντήσεις του με στελέχη της κυβέρνησης παίρνει συνεχώς υποσχέσεις για αποσυμφόρηση της Μόριας. «Μας κοροϊδεύουν όλοι, εδώ και στην Ευρώπη. Μας κοροϊδεύουν. Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την τοπική κοινωνία, να διατηρήσουμε την όποια κοινωνική συνοχή έχει απομείνει», λέει.

Ο κ. Τρακέλλης δηλώνει πως θα παραμείνει έξω από τη γενική γραμματεία που αποτελεί τον εκπρόσωπο στο νησί του κράτους. «Το κράτος πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει. Δε ζητάμε τίποτα άλλο από το να λειτουργήσει το κράτος να κάνει αυτό που πρέπει υπερασπίζοντας τη ζωή μας, την υγεία μας και τη ασφάλεια μας. Δεν θέλω άλλες υποσχέσεις. Να κάνουν κάτι θέλω, τίποτα άλλο. Να κάνουν κάτι επιτέλους».

Πηγή: http://www.skai.gr

Σχετικά Άρθρα

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά στήριξης δομών υγείας
Παρ, 21/09/2018 - 16:49

Εισηγητής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο σχέδιο νόμου για την κύρωση της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού δημοσίου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ήταν ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Με τη σύμβαση αυτή το Ίδρυμα αναλαμβάνει τη μελέτη και κατασκευή έργων για τη στήριξη των δομών υγείας στη χώρα, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά των τελευταίων χρόνων στο χώρο της υγείας. Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωσή τους τα έργα θα παραδοθούν στο Ελληνικό δημόσιο το οποίο θα έχει την αποκλειστική κυριότητα και την ευθύνη λειτουργίας τους. Η σύμβαση κυρώθηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου περιελήφθη και υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και τη εκκίνηση της διαδικασίας αύξησης του κατώτατου μισθού.

a._mihailidis_20-9-18_eisigisi_voyli_dorea_idrymatos_st._niarhos