Απεργία την Πέμπτη από την ΑΔΕΔΥ

Συμβολική συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στην Πύλη του Νοσοκομείου
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 24/11/2020 - 19:40

Με απεργία αντιδρά ξανά η ΑΔΕΔΥ.

Στο νησί μας θα γίνει συμβολικά την Πέμπτη στις 10.30 π.μ. συγκέντρωση στην Πύλη του Νοσοκομείου.

Τους λόγους της απεργίας εξήγησαν σε συνέντευξη τους ο Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Μ. Σκούφαλος, ο Αντιπρόεδρος Π. Νικήτας και εκ μέρους των εκπαιδευτικών ο Κ. Καρατζάς, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: 

 Η υγεία μας, μπαίνει σε σοβαρό κίνδυνο από την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που συνεχίζει να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη διασφάλιση των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Εγκληματεί σε βάρος μας την ώρα  που, αντί να προσλάβει το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα χωρίς όρους και ερωτοτροπίες με δωράκια εκατομμυρίων, εξακολουθεί να κωφεύει και να τα αναγορεύει όλα στην ατομική ευθύνη και στην καραντίνα, ενώ οι ασθενείς και νεκροί αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.

Η κατάσταση στα σχολεία, μετά από 1,5 μήνα λειτουργίας είναι εκρηκτική. Τα σχολεία έκλεισαν οριζόντια και γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ζουν τον τραγέλαφο της Τηλεκπαίδευσης που έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Προκαλεί η κυβέρνηση με την αναλγησία της  απέναντι σε όλους μας , αφού  την ίδια στιγμή που δίνει  προκλητική στήριξη στις μεγάλες επιχειρήσεις και τους ομίλους με δις€ ζεστό χρήμα, φοροαπαλλαγές, προκλητικές αντεργατικές ρυθμίσεις, την ίδια στιγμή αρνείται τα αυτονόητα για να μας προστατέψει.

ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ! ΟΞΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ!

Ενώ η οικονομική κρίση βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση προχωρά στην ψήφιση μέτρων που τσακίζουν μισθούς και συντάξεις. Δε φτάνει ο πτωχευτικός νόμος, με τον οποίο αρπάζουν λαϊκά σπίτια κι εισοδήματα. Δε φτάνει η ανεργία που εκτοξεύτηκε. Δε φτάνει ο νόμος που βάζει σε γύψο τις διαδηλώσεις. Νομοθετούν για πρώτη φορά στη χώρα μας τη 10ωρη εργασία, 134 χρόνια μετά την απεργία του Σικάγο και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα. Προχωρούν στην αύξηση των απλήρωτων υπερωριών, στην καθολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στο σμπαράλιασμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 

tiroyme_ta_metra_kai_apergoyme_giati_den_eimaste_voyvoi

Σχετικά Άρθρα