Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Aπό... αριστερά για τον Ρουκετοπόλεμο

Δήλωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη
Δευ, 06/05/2019 - 17:03
φωτο Αποστόλης Φλιούκας

Κανονικά έπρεπε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της Ν.Δ. για το απρόσμενο προεκλογικό δώρο του στον Σύριζα.

Αναφερόμαστε στην γνωστή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί κατάργησης του Ρουλετοπόλεμου!

Τηρώντας όμως τα προσχήματα ο Βουλευτής του Σύριζα Ανδρέας Μιχαηλίδης δημοσιοποίησε την παρακάτω δήλωση: 

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας Κυρ. Μητσοτάκη για την κατάργηση του εθίμου του ρουκετοπόλεμου, θέλω να επισημάνω τα εξής:

 Με πρωτοβουλία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη συσταθεί ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία επεξεργάζεται το νομικό πλαίσιο το οποίο θα πρέπει να διέπει το απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο της χρήσεις των πυροτεχνημάτων που ισχύει στη χώρα μας. Το νέο πλαίσιο θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες που υπάρχουν, θα διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και θα ενσωματώνει τα ευρωπαϊκά σχετικά δεδομένα. Θα αφορά δε όλη την γραμμή προμήθειας των πρώτων υλών, της κατασκευής και χρήσης των πυροτεχνημάτων.

 Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Ανάπτυξης κ.ά.), προκειμένου να καταλήξουν σε μια σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος. Στο επόμενο χρονικό διάστημα η πρόταση αυτή θα είναι έτοιμη για διαβούλευση και ψήφιση ως αυτοτελές νομοσχέδιο στη Βουλή.

 Είναι προφανές ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια αποσπασματική τροπολογία όπως ισχυρίζεται ο τοπικός βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας, ούτε με την κατάργηση του εθίμου, όπως δήλωσε ο αρχηγός του κόμματός του Κυρ. Μητσοτάκης.

 

Σχετικά Άρθρα

"Κουράγιο θα νικήσουμε"
Σάβ, 04/04/2020 - 07:29

Τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον άδειο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Δεν έκλεισαν οι εκκλησίες με χαρά, έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ' οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί "τη Υπερμάχω".

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει'», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ