Από την Κύπρο στην Αθήνα μέσω… Χίου

Σάβ, 29/02/2020 - 21:18

Στο νησί μας βρίσκεται για το τριήμερο, των πιο…ξενέρωτων Απόκρεω, χωρίς Μόστρα και Αγάδες, ο πρώην υπουργός και Βουλευτής Χίου Κωστής Μουσουρούλης, που από την Κύπρο επιστρέφει στην Αθήνα για την ανάληψη μιας ευαίσθητης Κυβερνητικής θέσης.

Ο ίδιος σημειώνει στο προσωπικό ιστολόγιο του.

«Τελευταίες ημέρες στην Κύπρο. Από την 1η Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κατόπιν αιτήματος της Κυβέρνησης, με αποσπά στην Αθήνα, για να αναλάβω το συντονισμό του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών μας περιοχών.

Παρά το τρέξιμο των ημερών, πρόλαβα και επισκέφθηκα, σήμερα στη Λεμεσό, το Γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «Charles de Gaulle». Το σκάφος έχει μήκος 262 μέτρα, πλάτος 64 και ύψος 74, επιφάνεια καταστρώματος 12 … στρέμματα και πλήρωμα 2.000 ατόμων! Χάρη στα συστήματα ασφαλείας, μπορεί να επιχειρεί ακόμα και αν δεχθεί αρκετές τορπίλες και πυραύλους, ενώ μπορεί να ταξιδεύει επί μήνες χωρίς να χρειάζεται ελλιμενισμό.

Από εδώ τα 48 μαχητικά Rafale που φέρει το πλοίο, δεν απονηώνονται. Εκτοξεύονται! Έως 100 πτήσεις την ημέρα υποστηρίζει η ναυαρχίδα αυτή του Γαλλικού ΠΝ η οποία συνοδεύεται από τη δική μας φρεγάτα «Ψαρά».

Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου. Όπως δήλωσε και η ΥΠΕΘΑ Florence Parly, «τα συμφέροντά μας σε θέματα ασφάλειας συνδέονται και βρίσκονται παντού».

 

Σχετικά Άρθρα