Από τον Γεραπετρίτη στον Πέτσα ο Στ. Κάρμαντζης

Διεκδίκηση κονδυλίων για έργα αλλά και για να αντιμετωπιστεί το υπέρογκο ενεργειακό κόστος του Δήμου
Δείτε τις ΦωτογραφίεςΑκούστε το ηχιτικό
Πέμ, 15/09/2022 - 14:44
Ηχητικό απόσπασμα: 

Με ανοιχτή ατζέντα από την οποία απουσίαζε όμως το θέμα των δομών προσφύγων - μεταναστών οι δήμαρχοι Χίου, Μυτιλήνης και Ανατολικής Σάμου, συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με τον Σταμάτη Κάρμαντζη να δηλώνει στο Ράδιο "Αλήθεια" ότι στα ζητούμενα περιλαμβάνονταν η χρηματοδότηση έργων, το πρόγραμμα "Τρίτσης" και το ενεργειακό κόστος που αποτελεί σημαντικό βραχνά και για τους δήμους.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Χίου κατά μόνας είχε συνάντηση και με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στυλιανό Πέτσα για τα έργα που έχει υποβάλλει ο Δήμος στο πρόγραμμα «Τρίτσης» και στο Ταμείο Ανάκαμψης, τα οποία προϋπολογίζονται στα 27.000.000 ευρώ και απ’ αυτά μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί 12.600.000 ευρώ.

«Προχωράμε μπροστά. Διεκδικούμε δυνατά γιατί τίποτα δεν χαρίζεται και τα πάντα κερδίζονται», σημείωσε ο ίδιος, τονίζοντας ότι η συνάντηση με τους δημάρχους διήρκησε περισσότερο από μιάμιση ώρα και ειδικότερα όταν ρωτήθηκε αν τέθηκε το θέμα των δομών σημείωσε ότι «ξεκαθαρίστηκε την προηγούμενη φορά».

Αφού μίλησε για τον επιτυχή χειρισμό της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και αφού παρέπεμψε σε τοπικό επίπεδο στις δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν κατέληξε λέγοντας:

«Καθαρή, ειλικρινή και διεκδικητική», κάνοντας λόγο για τα μετρήσιμα αποτελέσματα της παρούσας δημοτικής αρχής.

 

Σχετικά Άρθρα