Χίος, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

Aπό τον βιολογικό καθαρισμό θα ποτίζονται τα περιβόλια Κάμπου και Καμποχώρων το 2020

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 08/03/2019 - 13:31

Από τον βιολογικό καθαρισμό, μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία και την τοποθέτηση φίλτρων, θα ποτίζονται τα περιβόλια του Κάμπου και των Καμποχώρων.

Αυτό ανέφεραν σε κοινή τους συνέντευξη, ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Παντελής Νεαμονίτης, που τόνισαν, ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για τις εγκαταστάσεις του τριτοβάθμιου καθαρισμού των λυμάτων της πόλης και η σχετική πρόταση υποβάλλεται στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" για χρηματοδότηση.

«Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει για άρδευση 4.000 κυβικά νερό ημερησίως», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς συμπληρώνοντας ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν αν δεν είχε προηγηθεί η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων του βιολογικού.

«Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλη αυτή η παραγωγική περιοχή θα έχει καλής ποιότητας αρδευτικό νερό το οποίο αντί να πηγαίνει στην θάλασσα αξιοποιείται παραγωγικά», είπε ο δήμαρχος.

Η μεταφορά νερού θα γίνει με την κατασκευή δικτύου και δεξαμενής στην περιοχή Γρού και την σύνδεση με το αρδευτικό δίκτυο, από το φράγμα Κόρης γεφύρι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, ενώ εκτιμάται ότι ο χρόνος υλοποίησης δεν θα ξεπεράσει τους δώδεκα μήνες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ
Τετ, 18/09/2019 - 19:30
Παρά τη έγκαιρη μεταφορά ο 58χρονος κατέληξε

Τελικά η διοικήτρια του νοσοκομείου έχει απόλυτο δίκιο όταν δηλώνει ότι ο ΣΕΣΝΟΧ και η ίδια έχουν εντελώς διαφορετική αντίληψη για την υγεία στο νησί και γενικότερα.

Εκείνη είναι η φωνή της εκάστοτε κυβέρνησης , χτες του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα της ΝΔ, γι  αυτό και διαχειρίζεται επάξια τις πολιτικές της φτώχειας των περικοπών και των ελλείψεων στο νοσοκομείο της Χίου.

Δε μας ξενίζει δυστυχώς ο τρόπος που αντιμετωπίζει κάθε πρόβλημα , με μπαλώματα και επιπολαιότητες  που κλείνουν τη μια τρύπα και ανοίγουν άλλες, αφού αντί να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες όλων αυτών των ετών που διατηρούν την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να απαιτήσει μόνιμες  προσλήψεις, ταυτίζεται με τις πολιτικές λιτότητας του υπουργείου.

Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η διαχείριση του προβλήματος με το ΕΚΑΒ,αφού με έγγραφη διαταγή της και χρησιμοποιώντας άσχετη  εγκύκλιο, μετακίνησε τραυματιοφορέα  ΥΕ  από τα επείγοντα για δύο (2) ώρες στο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να γίνουν τα εξιτήρια των κλινικών , όταν το ΕΚΑΒ αποτελεί αυτόνομη υπηρεσία , αλλά και αυτά που επικαλείται αφορούν στα κέντρα υγείας και όχι στα νοσοκομεία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός  ορισμένων δημοσιογράφων, που καλλιεργώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, συντάσσονται με αυτές τις  λύσεις διαχείρισης της φτώχειας, μιλώντας για υπερβολές του ΣΕΣΝΟΧ. Αλήθεια αν με αυτές τις απόψεις τους αύριο έχουμε επιθέσεις σε εργαζόμενους, όπως είχαμε στο ΕΚΑΒ, από αγανακτισμένους πολίτες , που αντί να χτυπούν το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι τι θα πουν;;; Ας προσέξουν λοιπόν ,  όταν ρίχνουν νερό στο μύλο των πιο αντιδραστικών θεωριών.

ΩΣ ΕΓ ΤΟΥ ΝΤ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό και υλικό.

Να σταματήσει η υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνιμες προσλήψεις σε όλες τις κλινικές και τομείς.

 Να σταματήσει η διοίκηση να κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί και να σκύψει μαζί με τους εργαζόμενους πάνω στα προβλήματα του νοσοκομείου και των μονάδων υγείας απαιτώντας τις λύσεις που χρειάζονται.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

           Ο πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας

 

 

                                                      Μ. Σκούφαλος                           Σ. Γατανά