Χίος, Παρασκευή 14 Αυγούστου

Aπό τον βιολογικό καθαρισμό θα ποτίζονται τα περιβόλια Κάμπου και Καμποχώρων το 2020

ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ" Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 08/03/2019 - 13:31

Από τον βιολογικό καθαρισμό, μετά την τριτοβάθμια επεξεργασία και την τοποθέτηση φίλτρων, θα ποτίζονται τα περιβόλια του Κάμπου και των Καμποχώρων.

Αυτό ανέφεραν σε κοινή τους συνέντευξη, ο δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Παντελής Νεαμονίτης, που τόνισαν, ότι ολοκληρώθηκε η μελέτη για τις εγκαταστάσεις του τριτοβάθμιου καθαρισμού των λυμάτων της πόλης και η σχετική πρόταση υποβάλλεται στο πρόγραμμα "Φιλόδημος" για χρηματοδότηση.

«Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ και θα προσφέρει για άρδευση 4.000 κυβικά νερό ημερησίως», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς συμπληρώνοντας ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν αν δεν είχε προηγηθεί η νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων του βιολογικού.

«Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι ότι όλη αυτή η παραγωγική περιοχή θα έχει καλής ποιότητας αρδευτικό νερό το οποίο αντί να πηγαίνει στην θάλασσα αξιοποιείται παραγωγικά», είπε ο δήμαρχος.

Η μεταφορά νερού θα γίνει με την κατασκευή δικτύου και δεξαμενής στην περιοχή Γρού και την σύνδεση με το αρδευτικό δίκτυο, από το φράγμα Κόρης γεφύρι, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, ενώ εκτιμάται ότι ο χρόνος υλοποίησης δεν θα ξεπεράσει τους δώδεκα μήνες.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 14/08/2020 - 07:59

Φτάνει πια ο εμπαιγμός !!!

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στην υγεία του λαού !

      Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 απαιτεί την άμεση λήψη πρόσθετων συλλογικών μέτρων για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στον δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα και όλων μας.

      Η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της ΕΕ  αντιμετωπίζει με αναλγησία την υγεία μας  ως εμπόρευμα και εμάς ως αναλώσιμους !

Αποδεικνύεται σήμερα ακόμα άλλη μια φορά ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.

      Η αύξηση των κρουσμάτων σε χώρους εργασίας όπως το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τον  « πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό», με  ιχνηλάτηση  με στόχο «την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στους υπόλοιπους ….» ούτε  με την «σε καθημερινή βάση θερμομέτρηση του προσωπικού» !

      Η Ε.Γ του Ν.Τ Χίου της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την κυβερνητική πολιτική και  δυναμώνει την φωνή της ενάντια στη κυβέρνηση που δεν λαμβάνει όλα  τα απαραίτητα μέσα θωράκισης της  υγείας των εργαζομένων!

      Σε αυτές τις συνθήκες η Κυβέρνηση προκλητικά επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της πολιτικής της μιλώντας για «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας και του λαού για τη νέα διασπορά του covid-19. Οι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα, μπήκαν σε αναστολή, μετέτρεψαν τα σπίτια τους σε σχολεία και σε τηλεφωνικά κέντρα, ζουν με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, το καθημερινό άγχος της επιβίωσης.

     Θυσιάζουν την υγεία του λαού στον βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Για την εργοδοσία τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι κόστος!

Δεν σωπαίνουμε! Απαιτούμε μαζικά και δυναμικά:

  • Συστηματική περιοδική δωρεάν εξέταση όλων των εργαζομένων. Αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους!
  • Προληπτικός έλεγχος όλων των πολιτών, για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς  /προσυμπτωματικούς νοσούντες.
  • Κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας δωρεάν για τους εργαζόμενους στο  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Πρόσθετα συλλογικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους με ευθύνη της κυβέρνησης.
  • Εξέταση δωρεάν για όλους και  σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.
  • Ενίσχυση του νοσοκομείου Χίου με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό . Ενίσχυση με τα απαραίτητα μέσα γάντια μάσκες αναπνευστήρες , διαγνωστικά τεστ.
  • Τώρα δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στη ΒΙΑΛ και στο ΚΥΤ.

Για την Ε.Γ. του Ν.Τ Χίου

Ο Πρόεδρος                                       Η Γραμματέας

Μάρκος Σκούφαλος                           Σοφία Γατανά